Босът на „Рилецо“ инж. Петър Георгиев: На 9 юли ще са ясни отборите в НБЛ през новия сезон

Filed under: Спорт |

 На предстоящото Общо събрание ще се обсъжда формата на шампионата, както и колко чужденци ще могат да ползват отборите

142-21-02-Inj. Petar Georgiev

Общо събрание на Националната баскетболна лига ще се проведе на 9 юли и на него трябва да стане ясно кои отбори ще участват в първенството през следващия сезон. Новината потвърди президентът на БК „Рилски спортист“ инж. Петър Георгиев, който в последната година бе шеф на лигата.

Преди няколко дни органът проведе сбирка в столицата, но на нея не са присъствали всички клубове и поради тази причина не са се взели някакви решения относно първенството и неговата структура.

Единственото сигурно нещо към момента е, че желание да участва през новия сезон в елитната дивизия е изявил пловдивският „Академик“, който през последните години се подвизаваше във втория ешелон – „А“ група. Останалите тимове, които ще запишат поредно участие в най-високото ниво на българския баскетбол са: „Лукойл Академик“, „Левски“, „Балкан“, „Рилски спортист“, „Черно море“, „Берое“, „Ямбол“, „Спартак“ (Пл) и „Черноморец“. Възможно е обаче да настъпят и промени в групата.

На предстоящото Общо събрание ще се обсъжда формата на шампионата, колко чужденци ще могат да ползват отборите и ред други точки, които касаят мъжката НБЛ. На този етап лигата остава и за нея няма информации, че ще се връща към стария си вариант – държавно първенство, както вероятно ще се случи със жените.

 

На снимката: Инж. Петър Георгиев

Spread the love