Жители на Самораново: Кръстовището на улиците „Ст. Градевски” и „Ал. Стоименов” е като лунен пейзаж, затрупаха аварирала шахта с гуми, камъни и тръби, ще стане катастрофа

Filed under: Дупница |

Хора от дупнишкото село питат кмета Борислав Костадинов дали мястото ще бъде асфалтирано и кога ще постави уредите на детската площадка

142-02-02 - Copy 142-02-02 Copy

Кръстовището на улиците „Ст. Градевски” и „Ал. Стоименов” в дупнишкото село Самораново е лунен пейзаж и създава риск от катастрофи, уредите на детската площадка още не са монтирани, пейката е счупена. За тези проблеми се оплакаха в писмо до „Вяра” група анонимни жители на дупнишкото село. Ето какво пише в сигнала им: „Стадионът беше окосен и въпреки че отново е пораснала трева, все пак там може и се играе… Детската площадка беше изчистена от боклуците, което е похвално! Но уредите, които трябваше да бъдат ремонтирани, ги няма, а пейката продължава да е счупена… Явно все трябва да ги ръчкаме, образно казано, нашите управници, за да вършат работата, за която са избрани! Преди 2 седмици имаше авария и пробита тръба на шахта, от която местните хора напояват насажденията в дворовете си.

142-02-02 Борислав Костадинов  вляво

След като водата течеше 2-3 дни по улицата и след няколко сигнала от страна на жители към кмета Борислав Костадинов, той обеща да реши проблема. По негови думи тази канавка не е собственост – съответно грижа, нито на „Напоителни системи”, нито на ВиК, а общинска собственост. Кметът на селото организира живеещи на тази улица и в съседство хора, които извършиха изкопни работи, смениха спуканата тръба и положиха няколко нови такива, за които нашият управник потвърди, че са от общината. Дотук добре, но в изпратения снимков материал се вижда ясно, че кръстовището на улиците „Ст. Градевски” и „Ал. Стоименов” е като лунен пейзаж. Вече десет дни земята, с която са затрупани тръбите се ,,сляга”. Отделно в близост има натрупани камъни, счупени тръби, пръст, и автомобилни гуми. Всичко това се намира на самото кръстовище, което е силно стеснено и затруднява движението, а това е сериозна предпоставка за ПТП, тъй като не може да се разминат два автомобила! Силно се съмняваме, че на мястото на изкопа ще бъде положен асфалт и то ще бъде възстановено като отпреди аварията”, пише в сигнала.

Потърсихме по телефона за коментар кмета на селото Борислав Костадинов, но вдигна дама, която обясни, че той е сменил номера си. Костадинов запазва правото си на отговор.

Spread the love