Закриха митническата паралелката в Механото в Дупница, шефката на РИО Радостина Новакова: Не достигат ученици

Filed under: Дупница,Кюстендил |

142-03-02

Регионалният инспекторат по образованието в Кюстендил закри паралелката по митническа и данъчна администрация в ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов” (Механото) в Дупница. Началникът на инспектората Радостина Новакова издаде заповед за закриването на паралелката, след като не достигна броят на класираните ученици, необходим за сформирането на групата. По същата причина са закрити и паралелки по микропроцесорна техника и организация на туризма в Кюстендил.

Вече започна записването на учениците, приети на първо класиране в паралелките с прием след 7. клас, което ще продължи до 30 юни. Кандидат-гимназистите могат да подадат едновременно, при желание и заявление за участие във втори етап на класиране, като нямат право да пренареждат специалностите. Записването става в приемащите училища.

Ако ученик е приет в паралелка по първото си желание и не се запише, губи мястото си. Ако е приет по второ или следващо желание, може да подаде заявление за участие във второто класиране, като или ще запази мястото си, или ще бъде класиран в по-предно желание. Второто класиране трябва да излезе до 3 юли.

Снимката:  Радостина Новакова

Spread the love