. Александър Томаш пусна футболистите на „Банско” в почивка

Filed under: Спорт |

Новопривлеченият Боби Борисов от „Черноморец” (Бургас) се върна обратно

143-22-03-Bobi Borisov

В събота след последната си тренировка на стадион „Свети Петър” старши треньорът на мъжкия отбор на ПФК „Банско” Александър Томаш пусна в активна почивка възпитаниците си до понеделник. Тогава от 18 часа наставникът на „козлите” ще възобнови заниманията за следващата седмица. Междувременно от клуба споделиха, че футболистът Боби Борисов, който облече тренировъчния екип на отбора на „Банско” и дори взе участие в контролния мач срещу отбора на елитния „Монтана”, е благодарил за доверието, оказано му от ръководствотo и треньорския щаб на клуба от курортния град, но е предпочел да се върне обратно в Бургас по лични причини.

През следващата седмица всички налични футболисти на мъжкия отбор на „Банско” ще вземат участие в два контролни мача. Първият от тях ще бъде срещу „Пирин” (Благоевград) на 1 юли, а вторият – срещу столичния „Славия”. Треньорът на „белите” Иван Колев отново е решил срещата да се играе не на 3-ти, а ден по-късно – на 4 юли.
„След двата контролни мача през следващата седмица, в които ще дадем нов шанс на новопривлечените футболисти, на база показаните качества старши треньорът Александър Томаш ще обяви с кои от тях ще продължи да работи и с кои ще се раздели.

„През следващата седмица очакваме най-много двама футболисти да облекат тренировъчния екип на отбора, но засега техните имена и клубна принадлежност ще запазим в тайна”, сподели Константин Мирчев от треньорския щаб на ПФК „Банско”.

В сряда вторият контролен мач на отбора на „Банско” ще се играе от 18 часа, но не на стадион „Свети Петър”, защото в момента се подменят чимове, а на добре подготвения терен в град Белица. Следващата събота контролният мач срещу столичния „Славия” ще се играе или преди, или след обяд, като засега този въпрос остава за разрешаване най-късно до понеделник. Има проведени разговори с техническия диpектор на „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков за провеждане на контролен мач на 8 юли. За него все още няма яснота на кой терен и в колко часа ще се играе.

Има запитвания от чужди отбори, които проявяват интерес да играят контролни срещи с отбора на „Банско”. Очаква се на лагер-сбор в курортния град да пристигне елитният македонски отбор „Брегалница” (Щип) и на 18 юли на стадион „Свети Петър” да се срещнат двата тима. На лагер-сбор в Банско ще бъде и албанският „Теута”. Засега техните искания са контролният мач с втородивизионния български тим да се играе на 8 юли, но за тогава е уточнена контрола с „Пирин” (Гоце Делчев). Тази дата се счита за неудобна от треньорския щаб на отбора на „Банско” и предстоят допълнителни разговори, като най-късно в понеделник ще се реши всичко около този мач. От „Банско” споделиха, че ще се изиграе още един контролен мач в удобна дата и час. Търси се добър отбор, като водещо в този двубой ще бъде моментното състояние на футболистите.

 

Снимка:

Боби Борисов се върна в Бургас

Spread the love