Пример за подражание! Кметска линейка вози безплатно болни хора в Сатовча, Арбен Мименов: Ключовете ми връчи посланикът на Малтийския орден Камило Дзуколи, най-близкият Спешен център е на 35 км в Гоце Делчев 

Filed under: Гоце Делчев |

144-04-01 Арбен Мименов-

Кметска линейка вози безплатно болни хора, които не могат да пътуват в лек автомобил, от домовете си до болница. Това се случва в община Сатовча. Трима общинари на смени полагат доброволен труд като шофьори. Те докарват и починали в болници без пари до домовете им. Община Сатовча е единствената община в България, в която населението получава безплатна услуга. Известно е, че цената на катафалка е солена за опечалените, а линейките на спешните центрове не са в състояние да пристигнат винаги навреме.

„Линейката успях да я получа като дар от суверенния Малтийски орден. Лично посланикът Н.Пр. Камило Дзуколи ми дойде на гости и ми връчи ключовете. Автомобилът е от изключителна необходимост за Сатовча, защото най-близкият Спешен център е на 35 км чак в Гоце Делчев.

144-04-01  д-р Камило Дзуколи

Използваме автомобила и при катастрофи и така отговаряме на нуждите на хората и им оказваме една безценна помощ. Не са ми нужни никакви пари за това, освен за гориво и за поддържане на колата, каза кметът Арбен Мименов.

Малтийският орден е създаден преди около 1000 години и има посолства в над 100 държави, присъства на всички континенти. Те имат над 10 000 доброволци и професионалисти, чиято основна цел е да помага на хора в нужда на критични точки по света, уточни Мименов.

Снимки:

1. Арбен Мименов

2. Камило Дзуколи

Spread the love