Бившият лесничей Георги Амбарков от Дупница: Зам.-шефът на ЮЗДП Василий Маринковски потули преписки за кражба на дървесина на лесничея Георги Соколов, ударен с акт за два камиона с дърва за огрев

Колегата му от ЮЗДП-Благоевград Димитров ми заяви, че не може да открие нищо, но изгоря горският Асен Манолов, който залови Соколов

146-01-81-DSC01521 copy

„Зам.-директорът на ЮЗДП Василий Маринковски е спрял преписките за разследване на помощник-лесничея Георги Соколов. Срещу Соколов има съставен акт за 60 куб. дърва за огрев.

146-01-81-marinkovski

Той е заловен в центъра на село Бадино с два тира, свидетел е кметицата на селото, има акт и за 1,5 куб. м едър иглолистен строителен материал, заловени над село Бистрица”, това обяви в редакцията на вестник „Вяра” бившият лесничей Георги Амбарков и добави: „Актът е съставен от Владимир Шаламанов и свидетеля Асен Манолов, бивш служител на Държавна инспекция по горите в Кюстендил.

146-01 copy

След случая на него му беше спретнат жесток капан и беше изкаран без вина виновен, а цялата му защитна теза с документите изчезна. Беше предоставил всичко на адвоката си Александър Райнов от Дупница, който му заявил, че е загубил документите. Така от аферата изгоря само Манолов.

146-01-adv. sasho rainov copy

Лично се поинтересувах къде са тези актове и каква е съдбата им, поисках информация от шефа на контролно звено „Охрана на горите” Сираков и от зам.-шефа на ЮЗДП-Благоевград Димитров. Те ми заявиха, че не могат да ги намерят, актовете са съставени през 2013 г. При Маринковски актовете потъват и бившият директор на горското в Дупница Виктор Борисов наказва Соколов с глоба от 30 лв., вместо да го накаже дисциплинарно. Разполагам с база документи и снимков материал, които съм готов да предоставя, но само на проверяващи от София, защото местните институции ще унищожат всички документи. Бях в полицейското управление на Дупница за далеч по-сериозни афери, свързани с горското в Дупница и ЮЗДП, но в полицията ми отговориха, че те не отговарят за ударните кражби и сеч в района и не упражняват контрол, затова предоставям цялата информация на вестник „Вяра”, която да достигне до Главна прокуратура, за да достигне до прокурор №1 на България Сотир Цацаров.

146-01-images

Маринковски беше потърсен за коментар, но не беше открит нито на работното си място нито на телефона. Той запазва правото си на отговор заедно с всички замесени лица.

Снимките:

1 Георги Амбарков

2 Василий Маринковски

3 Георги Соколов

4 Адв. Сашо Райнов

5 Асен Манолов

 

Spread the love