Зам.-кметът на община Благоевград Зорница Кралева: Работим за по-качествен живот на хората с увреждания и развитие на социалните услуги

Filed under: Благоевград |

146-07-04-kraleva1

 

Зам.-кметът по европейските проекти и програми в община Благоевград Зорница Кралева откри форума „Междуинституционално партньорство – гаранция за качество на социалните услуги“ вчера. На срещата присъстваха ръководители и служители от социалните звена, предоставящи услуги в общината.

„Този форум ще помогне за осъществяването на успешни партньорства, ще подпомогне развитието на доставките на услуги и работодателите на хора с увреждания, като по този начин ще допринесе за повишаването качеството на живот, каквито са и намеренията на ръководството на общината“, заяви при откриването Кралева. Зам.-кметът насочи вниманието на присъстващите и към съществуващите услуги в общината, като подчерта, че към месец юни 2015 година действат общо 3 специални институции за социални услуги за възрастни хора с общ капацитет 167 потребители и 10 социални услуги в общността с общ капацитет 194 потребители.

На форума бяха представени две презентации, свързани с разработването и реализирането на социалните услуги. Целта на организатора на събитието – Националния алианс за социално развитие, е да се обнови, мотивира и подкрепи всяка възможност и усилие на стопански и нестопански юридически лица, общини, общински и регионални структури в създаването и реализирането на социално отговорно поведение, политики и дейности за по-добро качество на живот.

Снимката:

Зорница Кралева (вляво) откри форума

Spread the love