Здравка Чимева и Евгения Йорданова пребоядисаха жп гарата в Благоевград, бившата шефка на дома за сираци: Таванът на козирката се лющеше, боята падаше буквално върху главите на хората, пейките бяха охлузени

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

147-07-01

От няколко дни жп гарата в Благоевград посреща и изпраща пътници с нов облик и вид. Блгодарение на ентусиазма на две от най-дейните дами в областния център на Пиринско – председателката на движение „Ние, жените” Здравка Чимева, както и на бившата шефка на Дома за деца, лишени от родитлески грижи в Благоевград и писателка Евгения Йорданова, днес жп гарата в града е променена почти до неузнаваемост. Идеята за пълната промяна на влаковото съоръжение идва първо от страна на Евгения Йорданова, която в края на миналата година, тръгвайки за среща със своите читатели в Сандански, била поразена от занемарения й вид. „Таванът на козирката отвън се лющеше и боята падаше буквално върху главите на хората, пейките в чакалнята пък бяха охлузени и одраскани.

147-07-01-

Всичко излъчваше запуснатост и занемареност”, сподели Евгения Йорданова. „Веднага след като се прибрах от Сандански, заедно със съпруга ми Николай Йорданов, който е мореплавател капитан, написахме писмо до ръководството на БДЖ в Благоевград, в което поискахме от тях сами да оправят и боядисат тавана на помещенията. Към нашата молба се присъедини и Здравка Чимева. От ръководството на БДЖ откликнаха веднага на приизва ни и даже ни благодариха за идеята. Така с малко средства, но огромно желание гарата в Благоевград се первърна в една от най-хубавите в страната”, допълни още Евгения Йорданова. Здравка Чимева пък твърди, че перонът, на който десетки хора ежедневно посрещат и изпращат свои близки, приятели и роднини, вече по всичко прилича на европейска гара. „Ето че днес Благоевград може да се похвали с приятен и обновен вид на жп гарата с боядисани тавани отвън и вътре в чакалнята, боядисани са също пейките и стените”, каза още Здравка Чимева. Приятно е да очакваш началото на своята туристическа дестинация в такива хубави условия. Но това се дължи изцяло на двете борбени дами Евгения Йорданова и Здравка Чимева, както и на един морски капитан, чиито гари всъщност са пристанищата по света, коментират пък от ръководството на жп гарата в Благоевград.

Снимките:

1  Благоевградската жп гара след ремонта

2 Евгения Йорданова и Здравка Чимева

 

 

Spread the love