Смъртен случай пред банкомат в Гърция

Filed under: Свят |

В страната е обявена седмица „банкова ваканция“.

147-20-02-Pensioneri-1

Гняв и недоволство предизвика в Гърция смъртта на мъж, издъхнал пред банкомат в град Лариса. Инцидентът станал пред очите на десетки хора, които в този момент чакали на опашка, за да изтеглят малко пари от картата си. Никой не се е притекъл на помощ, съобщава гръцкият сайт „Фрипен”.

50-годишният мъж е албански гражданин, който бил на селскостопанска работа в района. Малко преди това той отишъл на лекар, защото се почувствал неразположен.

Втори ден пенсионерите в Гърция се редят на огромни опашки, за да получат по 120 евро от пенсиите си, съобщава гръцкият сайт „Нюз.ин”.

В страната бе обявена седмица „банкова ваканция“. Картината пред откритите хиляда банкови офиса в цялата страна е същата като тази от вчера. На гишетата пенсионерите се обслужват по азбучен ред, въпреки че това не се спазва, хора със здравни проблеми са обслужват приоритетно, отбелязва изданието.

Финансовото министерство обяви, че пенсионерите имат право да получат само по 120 евро в брой за тази седмица.

В същото време банките бързат с издаването на дебитни карти на пенсионери, които нямат такива, за да могат те да теглят по 60 евро на ден, колкото е разрешено, докато банките са затворени.

 

Снимка:

Пенсионерите могат да изтеглят само до 120 евро тази седмица

 

Spread the love