Техника на „Агромах” за 20 000 лв. откриха в куфара на братята Емил и Атанас Шаламанови от Благоевград, полицаи разбиха скривалището им за крадени вещи

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

148-04-01-Методи Бачев.jpeg

Вторият етаж от къща в ромската махала на Благоевград, собственост на братята Емил и Атанас Шаламанови, е превърнат в склад за крадени инструменти и строителна техника, информираха сигурни източници. Полицаите са намерили електрожени, бормашини, ъглошлайфове, регистрационни табели на автомобили, кабели, но най-едрата находка е пулт за управление на асфалтополагаща машина на строителната фирма „Агромах“, допълват още те. Техниката за дистанционно управление на „Волво“ на стойност 20 000 лв. била напъхана в черен куфар.

148-04-01 8_L

Бизнесменът Методи Бачев потвърди за в. „Вяра”, че скъпият пулт бил откраднат преди време от базата на „Агромах“. „Кражбата бе извършена преди повече от две години. Доволен съм, че в крайна сметка откраднатото се намери и крадците са установени и заловени”, коментира лаконично той. Стойността на всички крадени вещи клони към 30 000 лв., собствениците са установени, сред тях има фирми и физически лица, информираха пък от пресцентъра на полицията в Благоевград. Двамата братя са обвинени за укривателство на вещи по чл. 215 от Наказателния кодекс, който гласи, че: “Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, укрие, придобие или спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знае или предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление или чрез друго общественоопасно деяние, се наказва с лишаване от свобода до 5 години“. Когато укривателството е в големи размери или извършено при условия на рецидив, наказанието е от 3 до 10 години и глоба от 1000 до 3000 лв.

По случая е образувано разследване във 2-ро РУП – Благоевград.

Снимките:

1  Методи Бачев

2  Част от откраднатата строителна техника

 

 

Spread the love