Хилари Клинтън: Китай краде всичко, което не се движи в Америка  

Filed under: Свят |

Крадат търговски тайни от подизпълнители в отбранителния сектор, крадат огромни обеми правителствена информация, заяви кандидатът на демократите за президент

149-20-01-Hilari Klintan

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън обвини вчера Китай, че краде търговски тайни и „огромни обеми правителствена информация“, както и че опитва да извършва „хакерски прониквания във всичко, което не се движи в Америка“, съобщи „Ройтерс“. Тя заяви това в речта си на проява от кампанията й в щата Ню Хемпшър. „Реториката на Клинтън по адрес на Китай изглеждаше далеч по-силна от обикновено използваната от демократичното правителство на президента Обама“, отбелязва „Ройтерс“.

„Ние трябва да не губим бдителност, китайската армия се разраства доста бързо, те създават военни обекти, които отново заплашват страни, с които имаме договори, като Филипините, защото строят на спорна земя“, каза бившият държавен секретар на САЩ.

„Те опитват и да извършват хакерски прониквания във всичко, което не се движи в Америка. Крадат търговски тайни от подизпълнители в отбранителния сектор, крадат огромни обеми правителствена информация“, заяви тя.

Клинтън е фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през ноември 2016 г.

„Ройтерс“ отбелязва, че представител на Белия дом е отказал да коментира изказването й в Ню Хемпшър.

За преговорите по иранската ядрена програма във Виена Клинтън подчерта, че дори да се постигне споразумение с Иран, „агресивността му няма да свърши“ и ще продължи да е основна държава – спонсор на тероризма.

Клинтън отбеляза също, че поради споразумението на членуващите в НАТО за защита на другите членове, ако Украйна е била член на алианса при анексирането на Крим, „това щеше да ни накара да реагираме“. Що се отнася до руския президент Владимир Путин, тя каза: „Имала съм си работа с него. Познавам го. Не е лесен човек. Но не смятам, че има друга алтернатива освен постоянен диалог“.

Снимка: Хилари Клинтън обвини Китай, че краде търговските им тайни.

Spread the love