С 1,4 кг риба Христо Сапаревски от Благоевград спечели медал, купа и автоматична макара за второто място в състезание по спортен риболов на Съюза на глухите

Filed under: Благоевград,Дупница |

Клубният отбор на Дупница също спечели сребро

152-02-03  1 152-02-03  3

Клубният отбор по риболов на Дупница се класира втори на

Шестия национален събор по спортен риболов на Съюза на глухите, а Христо Сапаревски от Благоевград също постигна второ място, но при индивидуалното класиране. Участваха над

152-02-03  4 152-02-03  5

250 души, състезанието се състоя от 3 до 5 юли в лесопарк „Липник” край Русе. В състезанието по риболов участваха 40 състезатели от районните организации на глухите в страната, в това число и шестима риболовци от Македония и Румъния.

Повечето от участниците не можаха да се класират дори в челната десетка – уловът им бе изключително слаб и именно заради това класирането на Христо Сапаревски и отбора на Дупница е един голям успех за организацията на глухите в Дупница.

Христо Сапаревски е член на териториалната организация на глухите в Благоевград, която е към районната организация в Дупница. Той спечели второто място на състезанието по спортен риболов, след като улови 1,4 кг риба, уловена на плувка и върната обратно в езерото след приключването на състезанието, както изисква регламентът.

Освен грамота Христо Сапаревски получи медал и купа, връчени му от кмета на Русе Пламен Стоилов и награда – автоматична макара. Христо е наследил страстта към риболова от баща си, който е дългогодишен рибар.

Снимките:

  1. Пламен Стоилов, кмет на Русе, връчва на Христо Сапаревски купата и медала.
  2. Обща снимка на победителите в индивидуалното класиране заедно с главния съдия и основен спонсор на събитието Сунай Сабриев, кмета на Русе Пламен Стоилов и председателя на СГБ Николай Нинов (крайният вдясно).
  3. Отборът на Дупница с купата за второто място
  4. Обща снимка с всички участници в състезанието

 

 

 

Spread the love