Удар: Цигари за 400 000 лв. спипаха полицаи от Благоевград край град Рила, шофьорът на тира Николай Василев пропя в ареста, издирват се аверите му Ивайло Йорданов от Дупница и Васил Димитров от Кюстендил

140 мастербокса укрити зад чували с фураж в 18-тонен ДАФ

Стоката пътувала към столичен бизнесмен, НАП и МВР ще го проверяват

153-01-81-

140 мастербокса, или 70 000 къса контрабандни цигари Marble, хванаха полицаи между град Рила и село Бараково при съвместна операция между полицията в Благоевград и звеното за борба с организираната престъпност. Стойността на контрабандата е около 400 000 лв., а дължимият акциз е около 200 000 лв. Папиросите били укрити в 18-тонен тир ДАФ с благоевградска регистрация в специално наредени за целта палети зад чували с фураж. Шофьорът Николай Василев от Симитли е задържан. Пред органите на реда той е дал пълни показания.

 

153-01-8891-

В момента се издирват Ивайло Йорданов от Дупница и Васил Димитров от Кюстендил. Цигарите са били предназначени за бизнесмен от софийска Бистрица. Фирмата му е регистрирана в столицата и предстои съвместна проверка на НАП и МВР.

Камионът е бил ескортиран от две коли – мерцедес S-класа и опел със софийски регистрации. Собствениците на двете коли са известни, но са успели да се измъкнат.

Един мастербокс съдържа 50 стека от по 10 кутии цигари, съобщиха от полицията. Предстои да бъде извършен лабораторен анализ, който да установи къде са произведени контрабандните цигари.

Това е трета поредна успешна акция на благоевградските полицаи в борбата с контрабандата. Възможностите на ченгетата са увеличени значително. „Няма да преустановим усилията си, докато контрабандата не бъде силно редуцирана и контрабандистите не си изберат други маршрути”, категорични бяха наши източници от полицията.

Случаят е докладван в прокуратурата. „Става въпрос за организирана престъпна група при трафик на такова голямо количество цигари.” Шофьорът е задържан в благоевградския арест, а камионът е в охраняем склад в полицията.

Spread the love