Горските царе на Самоков Чапкънски и Кроснев отличници след проверка на ИАГ и РДГ, само един старши лесничей хванат в издънка

Filed under: Самоков |

 Разгласяват резултатите от проверката след връщането на кмета Вл. Георгиев от отпуск

154-02-01 vladimir-georgiev

Едни от най-добрите стопани на гората в България –  инж. Георги Чапкънски и инж. Александър Кроснев, преминаха успешно щателна проверка от  Регионална дирекция на горите и Изпълнителна агенция по горите. Комплексната проверка в Държавно горско стопанство – Самоков и Общинско лесничействоСамоков приключи, без да са отчетени фрапиращи нарушения, потвърди шефът на Общинско лесничейство инж. Георги Чапкънски и допълни, че са обхванати всички сектори и дейности и са проверени хиляди хектари общински гори. „Първо трябва да представя протокол от извършената проверка на кмета на община Самоков Владимир Георгиев.

154-02-01 изрежи Georgi-Chapkanski

Но в момента кметът е в отпуск. Проверката приключи с малки забележки. Нямаме фрапиращи забележки. Проверките бяха извършени в трите участъка сечища Боровец, самоковския участък и в радуилския участък. Проверки се проведоха на място със служители от РДГ и ИАГ. Първо ще представя протокола на кмета, а след това и за читателите на в. „Вяра“. Имаме забележка единствено към служител, който е старши лесничей, но те са съвсем елементарни. Ще ви дадем информация относно проверката след 17 юни, когато кметът се върне от отпуск”, уточни Чапкънски. Директорът на ДГС-Самоков инж. Александър Кроснев също заяви, че до дни ще даде подробна информация.

Самоковци обаче питат: Правят ли институциите на „тъмно“ проверки по сигналите за незаконна сеч? Заинтересовани граждани настояват да има пълна прозрачност от извършените проверки в Държавно горско стопанство – Самоков и Общинско лесничействоСамоков.

 

 

 

 

Spread the love