Камион извън строя стопира ремонта на част от ул. „Евтим Трайчев” в Дупница, мястото под DAF-а остана неасфалтирано

Filed under: Дупница |

Даниел Димитров от „Мега инвест холд”: Опитахме да изтеглим автомобила с машина, но спирачките му са блокирани и скъсахме две въжета, надяваме се до ден-два да бъде махнат, за да довършим работата 

154-01-uli-4 Даниел Димитров copy

Камион, излязъл от движение, попречи на ремонта на улица „Евтим Трайчев” (бившата „Пионерска”) в Дупница. Фирма ”Мега инвест холд”-Дупница, спечелила обявената от общината обществена поръчка за рехабилитация на улиците в града, заобиколи товарната кола и остави участъка неасфалтиран.

154-01-ULI- 4 copy

Как е възможно улицата да остане в това състояние?, обади се в редакцията възрастен мъж от улицата. Излезлият от строя автомобил с марка DAF и номер КН 7860 АТ e паркиран пред къщата на притежателя му и заема целия тротоар и част от едната лента за движение, което възпрепятства работата. Собственикът на товарната кола не е открит. „Доколкото знам, камионът не е в движение. Ние се опитахме да го изтеглим с машина, но в момента спирачките му са блокирани и скъсахме две въжета. Помолихме за съдействие общината, оттам също имаше хора, които търсиха начин да бъде преместен. Явно не са успели да намерят такъв, та затова в момента положението е такова. Разговаряхме със съседите на собственика, те смятат, че ще успеят да го преместят в рамките на ден-два. Така или иначе имам две аварии от ВиК, които съм оставил отворени, и ще довършим тази част, след като някой успее да премести камиона”, обясни началникът на обекта Даниел Димитров.

154-01-ULi-4-1 copy

Живеещите на бившата улица „Пионерска” вчера с интерес наблюдаваха асфалтирането на отсечката пред домовете им. Много се радваме, това не се е случвало тук от 50 г., коментираха група мъже. Тяхна съседка обаче бе скептична. „Гледайте какво се прави около избори, ще се претрепят… Дано да направят ремонта така, както трябва. Най-после и ние да вървим по-хубава улица”, каза дамата.

154-01-ULI-4-0 copy

„Евтим Трайчев” е една от улиците, които се ремонтират това лято. Както писахме, в тазгодишния бюджет на общината за възстановяване на улична мрежа в Дупница бяха предвидени 726 544 лв., част от които са за ремонти на улици в по селата. „Мега инвест холд“ спечели поръчката за ремонтите в града срещу 380 115 лв., а улиците в селата възстановява благоевградската фирма „Благоустройствени строежи“, която получи обектите с оферта за 141 149 лв.

Снимките:

1  Даниел Димитров

2  Камионът попречи за цялостното асфалтиране на улицата в участъка

3 и 4  Радваме се на ремонта, тук не сме видели такова нещо 50 г.

 

Spread the love