Кметът на Сатовча Арбен Мименов изпрати подписка от 250 семейства до премиера Борисов за облекчен режим за добив на тикли

Filed under: Благоевград |

159-07-02 Арбен Мименов

250 семейства от селата Плетена и Долен искат облекчен режим за добив на скалнооблицовъчните камъни. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов изпрати на премиера Бойко Борисов подписката на семействата с молба за съдействие лично от министър-председателя за облекчаване на разрешителния режим на добива от физически лица на скалнооблицовъчните камъни.

159-07-02  IMG_8333

Тикларите от Долен и Плетена чрез общинската администрация и в частност чрез кмета Арбен Мименов предлагат промяната за облекчаване на режима за добив на така наречените тикли да бъде извършена по начина, по който преди няколко години бе решен казусът с минералните води, които бяха предоставени за управление, стопанисване и контрол на общините.

159-07-02 Борисов

„Във връзка с постъпила подписка от жители и цели семейства от няколко села на територията на общ. Сатовча Ви молим за съдействие за облекчаване на разрешителния режим за добив на скалнооблицовъчни камъни, предвид безработицата, която се увеличава чувствително заради завръщането на много гастарбайтери от Испания и Гърция поради липсата на заетост и в другите държави, ниската изкупна цена на тютюна, както и останалите над 50% от тютюнопроизводителите от въпросните две села – Долен и Плетена, без сключени договори с фирми – купувачи на тютюн”, се казва в писмото на Арбен Мименов до премиера Бойко Борисов.

Снимки:

1. Арбен Мименов

2.  Тикларите от Долен и Плетена

3. Бойко Борисов

Spread the love