Пенсионерът Георги Атанасов от Самораново вдига протест пред прозорците на МВР шефа Борислав Динев: Комшията Борис Георгиев ме бие, псува жена ми и ме плаши с мутри, съдът и полицията си траят

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Георги: Кметът Борислав Костадинов е сляп за смрадливия краварник на Борис; община Дупница: Съставяни са му актове, агресивен е

МВР Кюстендил мълчи за обиска в дома на Атанасов и за иззетата ловна пушка преди 3 г., няма коментар и на въпроса му кога ще спрат тормоза

162-01-03 Георги Атанасов copy

Пенсионерът с двигателно увреждане Георги Атанасов от дупнишкото село Самораново излиза на протест пред полицейското управление или съда в Дупница заради бездействието на институциите. Георги Атанасов сподели, че е изключително недоволен от органите на реда и правораздавателната система, които по думите му не обръщат внимание на проблемите му със съсед. Сагата е от години, в които враждата между двамата възрастни мъже стига до побоища и съдебни дела. „Многократно съм се оплаквал от съседа ми Борис Георгиев, който тормози семейството ми.

162-01-03 Борислав-Костадинов

Всички мои оплаквания в полицията обаче са завършвали с предупреждение по чл. 56, ал. 2. В Наказателния кодекс няма ли по-строги мерки, които да бъдат предприети спрямо Борис Георгиев, който сипе нецензурни закани по адрес на съпругата и дъщерите ми, заплашва ме с мутри и бой, след като действително бях бит от него? В резултат на жестокия побой получих изместване на два прешлена на кръста. Георгиев ми се закани към 20,40 часа на 13 юни тази година в местността Герена, за което подадох жалба в полицията, но оттам няма никаква реакция. На 14 юни също имахме пререкания заради водата, която той умишлено насочва към моя ливада и така я съсипа. Преместих чимовете и камъните, с които препречва пътя на водата, за да върви към моя имот, той видя това и започна да ме ругае и псува. Когато му казах, че водата не му пречи, вдигна дебела тояга към мен. След като се приближи на 6-7 метра, се уплаших, че пак ще ме бие, бързо се качих на колелото и избягах към дома. Обадих се на тел. 112, както винаги, дойдоха след доста време и Борис се прибра. Споделих с полицаите, те минаха с колата покрай къщата на Георгиев, а на мен ми казаха да напиша жалба и да обясня всичко на кварталния Спасов”, разказа Георги Атанасов.

162-01-03-vladimir-micov-copy

Бившият шлосер е описал скандалите с комшията и в жалба до началника на полицейското управление в Дупница, разказал е за случаите и на шефа на полицията Борислав Динев, но не последвала реакция. Атанасов обясни още, че в разрез с нормативните разпоредби съседът отглежда в двора си крави, от които се носи неприятна миризма. „Има нареждане от община Дупница от 19 януари 2013 г. да си изнесе животните извън селото, но това до ден днешен не е извършено. Никой не е в състояние да накара Георгиев да махне животните. И сега смърди на оборски тор и денем, и нощем се чува рев на животни. Защо от община Дупница и кметът на Самораново Борислав Костадинов си затварят очите? Борис се хвали из селото с приятелството си с мутри. Дали мутрите не притискат полицаите, за да пазят Георгиев и той се чувства толкова силен? Разбрах, че имал документ, че е психично болен. Нека да го пратят на психотест, за да се докаже това и ако е истина, да го изпратят да се лекува или да го закарат в лудница. Преди години ми изгоря селскостопанска постройка. Размишлявайки, сега стигам до извода, че палежът е дело на комшията, който е бил пожарникар. Знам, че преди време този човек счупи крака на собствената си майка и родителите му избягаха от него, отидоха в София. Знам още, че има пистолет, с който е гърмял в селото. Защо от полицията не му вземат пистолета”, каза още Атанасов.

162-01-03 Ели SKOKLEVA

68-годишният човек посочва в жалбата си до полицията, че чул от хора, че Борис Георгиев крал бали сено и се заканвал на потърпевшия. Атанасов е писал куп писма и жалби до шефовете полицията и заради инцидент от 7 август 2012 г., когато в двора на Борис Георгиев избухва взрив. Атанасов е обвинен за взривяването и впоследствие условно осъден. Тогава в дома на Атанасов са открити патрони, нерегистрирана въздушна пушка и законно притежавана ловна пушка. „Не съм хвърлял никакъв взрив в двора на Георгиев. Научих за случилото се от полицаите. Те нахлуха в дома ми и тарашиха навсякъде. Направиха „кашканица”, както лично чух да се изразява полицаят Емил Пейчев. Арестуваха ме неправомерно за 24 часа, без прокурорска заповед и при положение че бях с високо кръвно. При заплахи за арест от 72 часа и затвор полицаите ме принудиха да се призная за виновен за взрива. Аз излязох виновен за нещо, което не съм направил, а полицаите – прави, че нахлуха в дома ми и обърнаха всичко наопаки, без да представят необходимия документ за обиска. Истината е, че съм невинен и ако трябва, ще се боря за нея и в Страсбург. Ако се наложи, ще застана пред полицията или пред съда в Дупница и ще започна да викам. Ще протестирам. Няма да спра да се боря. Искам институциите да ми помогнат и Борис Георгиев да спре да ме тормози”, каза Георги Атанасов. „На дело в съда на 22 юли 2014 г. Борис Георгиев излъга съдията Иван Димитров. Аз се обадих, че лъже, но Димитров ме заплаши с глоба и изгонване, не ми разреши да говоря, а носех със себе си тояги, с които Борис ме е заплашвал. Озадачен съм от съобщението от прокурор Емил Павлов от 4 декември 2012 г., с което ме уведомява, че във връзка със случая от м. август същата година по описа на Районната прокуратура в Дупница няма приобщени като доказателства ловна пушка и разрешително за нея. Протестирам срещу прокурорите Ивайло Василев, Славка Димитрова, Мария Кожухарова и Емил Павлов от Районната прокуратура в Дупница и Бисер Любенов, Владимир Мицов от Окръжната прокуратура в Кюстендил и следователя Иво Харалампиев. За мен те са фиктивни прокурори. Заради грешките на полиция, прокуратура и съд страдат обикновените хора. Съседът ме тормози 6 години, но вина за това има не само той, а и изброените институции”, заявява в писмо до „Вяра” Атанасов.

162-01-03 Borislav Dinev

Във връзка с оплакването се обърнахме за коментар към говорителите на Областната дирекция на МВР-Кюстендил и община Дупница. Има ли заповед от ДАНС за разследване на обиска от 6 август 2012 г. в дома на Георги Атанасов и ще бъде ли извършено такова разследване, ще бъдат ли върнати ловната пушка и разрешителното за нея на Атанасов, какво правят от полицията, за да спрат тормоза и заплахите от страна на Борис Георгиев към Атанасов, има ли заповед на районния прокурор за извършване на споменатия обиск в дома на Атанасов, са въпросите, които зададохме на говорителя на полицията. Отговор не получихме. От името на община Дупница пиарът Христо Апостолов отговори: „Извършена е проверка в имота на ул. ”Йордан Дотин” №13, където лицето Борис Георгиев отглежда 15 броя крави, като по справка от БАБХ обектът се води т.нар. “заден двор” в И.С. на БАБХ по чл. 51 от ЗВМД. Проверката е направена съвместно с представител на ОДБХ-Кюстендил. При проверка на лицето Борис Георгиев е направено предписание в срок до 19.01.2014 год. стопанството да се приведе в нормите съгл. изискванията на Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на община Дупница и да бъде изнесено извън регулацията на населеното място. Борис Георгиев не е изпълнил направените предписания в срок, за което му е съставен акт за административно нарушение на основание горецитираната наредба. Не е вярно, че има заповед за принудително извеждане на животните. Същото лице – Борис Георгиев, е започнал незаконно депониране на торна маса извън регулацията на с. Самораново от отглежданите животни. Извършвани са многократни проверки от служители на общинската администрация и има съставени още 2 бр. актове за извършените нередности, които обжалва. Същият се държи агресивно и последните проверки са извършени със съдействие на полицейски инспектори от РУ на МВР – Дупница.”

Снимки:

1. Георги Атанасов

2. Борислав Костадинов

3. Владимир Мицов

4. Ели Скоклева

5. Борислав Динев

Spread the love

3 коментара за: Пенсионерът Георги Атанасов от Самораново вдига протест пред прозорците на МВР шефа Борислав Динев: Комшията Борис Георгиев ме бие, псува жена ми и ме плаши с мутри, съдът и полицията си траят

 1. Защо няма име на репортер, който е изготвил репортажа!!!
  Защо този, който е написал тази глупост не се поинтересува от дело в ДРС – НОХД 447/2013 г., за да види каква е истината за многострадалния Георги Атанасов!!!
  Тоя Георги Атанасов дето тормози цялото село и има влязла в сила присъда, той ли се оплаква, че го тормозят!!!
  Че неговата племенница е секретарка в Кметството на с. Самораново и той си мисли, че може да командва цялото село.
  Има влязла присъда на 29.05.2014 год., с която ДРС му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 г., и на осн. чл.66, ал.1 от НК съдът ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 години.
  Затова непрекъснато плаче и се чуди как да очерни прокурори, кметове и съдии.
  Той е построил незаконно къща от около 100 кв. м разгърната площ в с. Самораново, до моста на река Отовица . Защо кметът на Община Дупница не е взел мерки незаконния строеж да бъде съборен. Къщата е построена
  в нива, която е извън регулацията на селото.
  Защо вестникът не поиска от кмета на Община Дупница обяснение за незакония строеж на пенсионера Георги Атанасов !!!!!!
  Щом пиарът на общината е направил проверка за Борис Георгиев да направи проверка и за незаконните строежи на Г. Атанасов и да ви придостави резултат от проверката. Има предписание незаконната постройка да се събори, обаче някой го покрива вече 4-5 години и къщата продължава да си стои.

  Иванов
  2015/август/05 at 19:35 PM

 2. Тоя ми се струва, че е редно да ходи до Сашо Паризов, не до Лидка Павлова!

  гише
  2015/юли/21 at 0:59 AM

  • Защо няма име на репортер, който е изготвил репортажа!!!
   Защо този, който е написал тази глупост не се поинтересува от дело в ДРС – НОХД 447/2013 г., за да види каква е истината за многострадалния Георги Атанасов!!!
   Тоя Георги Атанасов дето тормози цялото село и има влязла в сила присъда, той ли се оплаква, че го тормозят!!!
   Че неговата племенница е секретарка в Кметството на с. Самораново и той си мисли, че може да командва цялото село.
   Има влязла присъда на 29.05.2014 год., с която ДРС му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 г., и на осн. чл.66, ал.1 от НК съдът ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание за срок от 3 години.
   Затова непрекъснато плаче и се чуди как да очерни прокурори, кметове и съдии.
   Той е построил незаконно къща от около 100 кв. м разгърната площ в с. Самораново, до моста на река Отовица . Защо кметът на Община Дупница не е взел мерки незаконния строеж да бъде съборен. Къщата е построена
   в нива, която е извън регулацията на селото.
   Защо вестникът не поиска от кмета на Община Дупница обяснение за незакония строеж на пенсионера Георги Атанасов !!!!!!
   Щом пиарът на общината е направил проверка за Борис Георгиев да направи проверка и за незаконните строежи на Г. Атанасов и да ви придостави резултат от проверката. Има предписание незаконната постройка да се събори, обаче някой го покрива вече 4-5 години и къщата продължава да е непокътната.

   Иванов
   2015/август/05 at 19:49 PM