Синът на бившия полицейски шеф в Благоевград Борис Петров – Боян и аверът му Анджи от Сандански остават под стража за кокаин на стойност 80 000 лв.

Filed under: Благоевград |

Бащата Борис нямал представа, че синът му използва гаража за наркосклад

163-04-01-Весела Стоилова

Санданчаните Александър Димитров, с прякора Анджи, и синът на бившия полицейски началник на „Криминална полиция” в Благоевград, Борис Петров – Боян, които преди дни бяха задържани за държане и пласиране на наркотични вещества, остават в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи говорителката на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова. Двамата бяха задържани в ранните обедни часове на 18 юли т.г. пред автобусна спирка срещу читалището в гр. Кресна, където за проверка е бил спрян черен автомобил марка Роувър 25. Освен обиск на колата от органите на реда е извършен обиск и на на двете лица, пътуващи в нея. Така полицаите откриват в джоба на панталона на Александър Димитров – Анджи от Сандански 60 грама кокаин, който изземат. Той е привлечен като обвиняем за това, че е държал в себе си високорисково наркотично вещество с цел разпространение. В хода на разследването и след направените самопризнания от негова страна от полицаите установили още, че откритият у Анджи кокаин му е бил предаден малко преди това от Боян Петров, също от Сандански. Освен че е разпространил наркотичните вещества, при извършения му обиск и претърсвания на различни места в гр. Сандански криминалистите открили и иззели голямо количество кокаин, държано от Боян, на обща стойност около 80 000 лв. Едно от местата, където Петров държал стоката, било в гаража на баща му, който е бивш полицейски началник и антимафиот в Благоевград. Наркотици били открити при обиска и в кафенето на Боян в центъра на Сандански. Там са открити 10,5 грама кокаин, 4,2 грама хероин и електронна везна. В жилището и в гаража на баща му пък са намерени и иззети общо около 269 грама кокаин, около 4,72 грама канабис и машина за вакуумиране. Петров е задържан за 24 часа и срещу него е образувано дознание. На разпит бил подложен и Борис Петров, но се оказало, че той не знаел и не подозирал нищо за деянията на сина си. Според източници екскриминалният шеф бил изключително изненадан от откритото в гаража му и не можел да повярва на видяното. Александър Димитров и Благой Петров възнамеряват да обжалват решението на Окръжния съд в Благоевград за задържането им под стража. Припомняме, че през 2102 година Благой Петров отново бе вкаран в съда, но в Сандански, по дело за дребно хулиганство. На 8 декември 2012 г. той и приятелят му Владимир Димитров пребиха почти до смърт двама сандански бизнесмени – собственика на шивашка фирма Илия Георгиев и Бисер Чорбаджийски, собственик на транспортна фирма. Делото тогава обаче бе прекратено и двамата обвинени бяха освободени.

Двама младежи и момиче също попаднаха в ареста за дрога. Около 1,30 часа на ул. „Пирин“ в Сандански полицейски служители извършили проверка за самоличност на двама мъже (на 28 и 23 години) и жена на 20 години. В хода на проверката до пейка, на която са били тримата, са открити и иззети 4 броя бели хапчета, които след направен полеви тест реагирали положително на хероин с приблизително тегло около 0,78 грама.

Двама разложани също попаднаха в ареста за канабис. При проверка в местността Бетоловото в землището на Разлог са открити 6 броя зелени тревисти растения, реагиращи положително на канабис. В хода на проверката на място са установени двама млади мъже, като в автомобила, с който са се придвижвали, е открит 30 грама сух канабис.

Снимка: Весела Стоилова – говорител на прокуратурата в Благоевград

Spread the love