Продават за 62 700 лв. къщата на бившия футболист Калин Савов в Перник, името му замесено в схема за източване на 1,5 млн. лв.

Filed under: Перник |

164-01-09-къща

Частен съдия-изпълнител Стилиян Бадев продава къщата на добилия скандална известност бивш футболист на „Миньор” Калин Савов в Перник. Имотът ще бъде разигран на търг с първоначална цена 62 700 лв., той се води и на името на Валентина Петрова Савова. Длъжниците не са погасили ипотека към „Инвестбанк”. Къщата на Савови е една от красивите в квартал „Калкас” – на три етажа, с голям двор, градина и модерно обзаведена с кожени мебели.

Калин Савов се насочил към търговията с цветни метали, след като прекратил футболната си кариера, неговият брат също е бивш футболист. Името на Савов обаче бе замесено преди години в схема за източване на ДДС в Перник с една от фирмите му за скрап. Незаконната схема бе разкрита при акция „Железарите“. При операцията бяха установени 4 фирми за търговия със скрап и метали, източили ДДС в размер на 1,5 млн. лв.

164-01-09 w

Пернишки фирми изкупували черни и цветни метали предимно от физически лица, като водели двойни разчети, обясниха тогава от полицията. Незаконната схема беше ударена от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, чиито служители в продължение на четири месеца дебнели фирмите. В хода на разследването е установено голямо разминаване между изкупените черни и цветни метали и продадените на фирми от следващо звено във веригата. Това водело до умишлено натрупване, с цел възстановяване на ДДС при осъществяван износ от фирми на най-високо ниво в схемата.

Снимкa:

1. Калин Савов може да загуби къщата си заради непогасена ипотека

Spread the love