След публикация на „Вяра”: РДНСК затвори ресторанта на бизнесмените Христо Ковачки, Георги Шимбов и Г. Васев в Благоевград, инспекторите: Заведението е работило незаконно, ще наложим санкция

Filed under: Благоевград |

164-01-03 -Христо Ковачки (1)

164-01-03 Георги Васев (1).jpeg

Незаконно работещото заведение на благоевградските общински съветници и бизнесмени Христо Ковачки, познат с прякора Мама Кажа, лидерът на ВМРО в областния град и местен парламентарист Георги Васев и строителния предприемач Георги Шимбов затваря вратите си за работа с клиенти. Постановлението е на ДНСК в София, чиито служители след извършена щателна проверка установили, че комплексът с грандиозното име „Монте Карло” работи абсолютно незаконно и в разрез със законовите изисквания. В редакцията на в. „Вяра” в Благоевград се получи писмо във връзка с това, че до дни заведението преустановява работната си дейност. От писмото става ясно, че ресторантът се ползва, без да е въведен в експлоатация по предвидения законов ред. На тримата собственици е съставен констативен акт за образуване на административно производство за забрана ползването на цитирания строеж и акт по реда на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). Издадено е и наказателно постановление за налагане на предвидената в ЗУТ санкция на ползвателя на ресторанта.

164-01-03 73965606613_1597151277959898180_n (1)

Въз основа на съставения констативен акт от началника РДНСК-Благоевград инж. Асен Йорданин е издадена заповед за забрана ползването на ресторанта, която е в процес на съобщаване. Към настоящия момент е в и ход процедура по въвеждане в експлоатация на 1-ви и 2-ри етап на строежа: „Реконструкция, ремонт и надстрояване на хигиенна баня“, като е назначена държавна приемателна комисия, която до момента не е приключила своята работа.

Вчера и тримата собственици на комплекса останаха като гръмнати от новината и не можеха да повярват на чутото. Христо Ковачки коментира, че не знае за подобно нещо и ако то в действителност се окаже вярно, ще спре работата си в заведението.

164-01-03 47429142600_1006174581994750583_n (1)

Както в. „Вяра” писа, новопостроеното съоръжение се намира в сградата на градската баня в Благоевград и работи съвсем легално и открито без акт 16 от месеци наред. Въпреки този факт обаче в заведението съвсем открито се провеждат мероприятия със стотици клиенти. Последният пример за това са отминалите абитуриентски балове, по времето на които ученици на елитни благоевградски училища заедно със своите преподаватели отпразнуваха бала си там, както и провеждащите се десетки семейни тържества. Най-фрапиращият случай е коктейлът на телевизия „Родина” по случай 10-ия юбилей. По случай празника в ресторанта се изсипаха представители на медията заедно със служители на общинската администрация в Благоевград. Коментарите свързаха общинарите с издаването на разрешителни книжа за заведението и затова празнуваха на общи маси със собствениците до зори. Според източници на в. „Вяра” в незаконно работещия ресторант почти всяка седмица се провеждат и сватби, за които собствениците взимат и солидно капаро. „Как се случват тези неща? Защо за едни всичко да е позволено, за други нищо да не може? Как се изкарват и събират от хората пари, без да имаш право да работиш дори?”, питат възмутени благоевградчани. По груби изчисления на благоевградчани незаконната дейност покрай абитуриентските балове е донесла на Хр. Ковачки и Г. Васев над 50 000 лв.

Снимки:

1. Христо Ковачки

2. Георги Васев

3. Незаконно работещият комплекс „Монте Кристо”

4. Ежеседмично популярни певци и дуети са гост-изпълнители в заведението на комплекса

 

Spread the love