Фронтовакът Иван Василев от Долна баня черпи с бонбони за 89-ия си рожден ден, връчиха му юбилеен медал от Съюза на ветераните

Filed under: Долна баня |

Бившият служител на МВР заминал на бойното поле едва 16-годишен, гостите му пожелаха здраве и дълголетие

164-05-014448

Фронтовакът Иван Василев от Долна баня отпразнува 89-ия си рожден ден и получи заслужен медал от Съюза на ветераните от войните в България. Здравословни проблеми му попречиха да вземе юбилейното отличие на историческата дата 9 май, но вчера бе чудесен повод медалът да му бъде връчен. Рожденикът бай Иван посреща гости заедно със своята съпруга Йорданка в двора на скромната си къща. Бай Иван почерпи с бонбони за празника, а гостите му пожелаха здраве и догодина за 90-ия му юбилей да бъде в отлична форма.

Юбилейният медал, придружен с поздравителен адрес, му бе връчен от Георги Гаджанов – председател на общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва и дългогодишен местен краевед, а на скромния ритуал присъства и Ангел Христов – старши експерт „Програми и проекти“ в общинската администрация.

Иван Василев е бил дългогодишен служител в системата на МВР. Общо 237 са долнобанците, участвали по бойните полета и на фронта по време на първата и втора фаза на Отечествената война, като осем от тях са доброволци. Само на 16 години е бил и Иван Василев, когато заминал на фронта.

Spread the love