Тервел Пулев ще боксира на европейското в Самоков

Filed under: Бокс,Самоков |

Бронзовият медалист от Лондон 2012 ще се качи на ринга в зала „Арена Самоков“ в категория до 91 кг

166-23-01-Tervel Pulev

Участникът ни в професионалните серии на АИБА Тервел Пулев ще се боксира на Европейското първенство за мъже, на което домакин е Самоков от 6 до 15 август. Това съобщи главният треньор на националните ни отбори Михаил Таков на пресконференция вчера.

Бронзовият медалист от Лондон 2012 Пулев ще се качи на ринга в зала „Арена Самоков“ в категория до 91 кг. Той ще се присъедини към лагера на националите ни в понеделник заедно с личния си треньор Борислав Бояджиев. Тервел записа победа и загуба в AIBA Pro Boxing сериите и ще преследва квота за Рио 2016 и в двата формата.

Европейското в Самоков, в което ще участват над 250 боксьори, е квалификация за световното през октомври в Доха. Първите 6 от всяка от 10-те категории ще получат право да боксират в Катар, където пък ще се дават първите при аматьорите визи за Рио. Първите трима в категория от Европейските игри в Баку вече си осигуриха участие в Доха и някои от тях ще пропуснат първенството в Самоков.

От 26 юли до 5 август в Боровец националите ни участват и в международен лагер заедно с отборите на Турция, Испания, Литва, Латвия и дори на Бразилия, като част от подготовката им за европейското.

„За всеки един треньор е много трудно да държи състезателите в добра форма през цялата година, в която имаме голямо състезание през 2 месеца. Затова, благодарение на усилията на президента на федерацията Красимир Инински, сме поканили в лагера да се включат повечето лични треньори на състезателите“, поясни Таков. Той се надява да не отстъпваме от традицията и при третото ни домакинство на континентален шампионат да спечелим медали, както и при предишните.

„След провала на игрите в Баку си взех поука и сега ще гоня титлата. Нищо друго няма да ме задоволи“, заяви носителят на купа „Странджа 2015“ Симеон Чамов, който наскоро стана баща на момче. Своите амбиции за медалите изразиха и съотборниците му Даниел Асенов и Айрин Исметов, които също присъстваха на пресконференцията.

Ето и състава на България за европейското: 49 кг – Тинко Банабаков, 52 кг – Даниел Асенов, 56 кг – Стефан Иванов, 60 кг – Елиан Димитров, 64 кг- Айрин Исметов, 69 кг – Симеон Чамов, 75 кг – Мариян Момчев, 81 кг – Радослав Панталеев, 91 кг – Тервел Пулев, +91 кг – Петър Белберов.

Снимка: Тервел Пулев

Spread the love