Социалистите в Банско бойкотираха кандидатурата на Костадин Дурчов за кмет на общината, не се събраха 60 делегати, нужни за кворум

Filed under: Банско |

 30-годишният Тодор Янаков е кандидат-кметът на АБВ за община Петрич

242-02-01-Goshev

Социалистите в Банско бойкотираха общинската конференция на партията в курортния град, проваляйки избора за излъчването на партиен кандидат за кмет на града и утвърждаване на листата с кандидати за общински съветници за местни избори. Както по-рано информирахме, конференцията трябваше да се състои в първия ден на уикенда, това обаче така и не се случи поради липсата на кворум. От 119 избрани делегати не успяха да се съберат необходимите 60, които да осигурят такъв, разясниха запознати. По думите им вътрешнопартийни интриги стоят в основата на провалилата се конференцията на БСП в Банско. Избирателите на БСП в общината очакваха председателят на организацията и бивш областен управител на Пиринско Костадин Дурчов да бъде предложен и издигнат като кандидат за кмет, а листата за общински съветници да бъде наредена по негово предложение. Сред симпатизантите и привържениците на червените в Банско обаче отдавна не е тайна, че председателят на партията там Костадин Дурчов не се ползва с доверието на голяма част от социалистите в общината.

47-01-04  99025-Durchov-zamoblasten-rovden_den-1

Вчера Костадин Дурчов не бе открит за коментар по темата, през целия ден той не отговаряше на повикванията по телефона си. За коментар не бе открит и областният лидер на БСП в Пиринско Юлиян Гошев, който също бе с изключен телефон. Източници обаче ни информираха, че новата общинска конференция на социалистическата партия в Банско предстои да бъде свикана до дни. Междувременно стана ясно, че 30-годишният Тодор Янаков е кандидат-кметът на АБВ за община Петрич. Той бе утвърден като такъв на общинската партийна конференция на партията вчера, на нея бяха утвърдени и 33-ма общински съветници от партията на азбукарите.

Снимките:

1 Юлиян Гошев

 

2 Костадин Дурчов

 

 

 

 

Spread the love