След избора за национален омбудсман: Супервайзърът Красимир Кацаров: Костинбродската фея Мая Манолова сега ни падна в ръчичките, с 200 000 подписа я бутаме завинаги от политика

Дупничани номинираха за национален защитник доц. Минчо Христов

171-01-01_n

Костинбродската фея от Кюстендил Мая Манолова пада от стола на национален омбудсман до броени дни след избирането си. Супервайзърът от Слънчев бряг Красимир Кацаров вдигна мерника на новия национален защитник още в деня на нейното избиране, като обяви, че стартира подписка за изваждането й от политиката. Той поясни, че след като напусне парламента и се закълне като омбудсман, с 200 000 подписа против нея по закон Мая Манолова ще бъде свалена до броени дни. „Изхвърляме я завинаги от политиката. Точно така ние, гражданите на България, ще й въздадем дължимото за костинбродската измама. Само трябва да изчакаме да се закълне, търпение, граждани”, прикани Кацаров.

171-01-011111111_n

Стотици граждани звъняха в редакцията на вестник „Вяра”, за да попитат къде може да се подпишат. До броени дни и това ще стане ясно.

„Само така ще си плати за тлъстите хонорари от близо 100 000 лв. от ТЕЦ „Бобов дол”, които получи за юридически консултации преди години”, припомниха хората.

„Истинските пари на Манолова са от „техническата грешка”, с която прокара 25-годишните договори за ТЕЦ „Мариците”, притежавани от офшорки”, разкри Николай Савов.

171-01-01-Минчо-Христов

Както вестник „Вяра” писа, Манолова е автор на серия закони, облагодетелстващи най-вече банките, частните съдебни изпълнители, политически и финансови олигарси. Тя е защитник на мутри като Братя Галеви. Бившият депутат, политологът доц. Минчо Христов припомни, че Манолова е гласувала против предложението му да се върне наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити от банкови служители.

Така беше източен финансовият ресурс на България. Тя прокара престъпния член 417 от ГПК, който дава право на банка въз основа на извлечението на собствените й счетоводни документи, които в огромната си част са фалшиви и неверни, да продадат жилището на човек, да изгонят от дома им семейства, а после хората да се жалват на арменския поп или сега може би на нея. Тя беше защитник на Братя Галеви и получи прозвището Сестра Галева.

11057728_10207570278361477_3686369901294759385_n 11800077_10207570288681735_598152184369157708_n 11817203_10207570276161422_8042866234179396462_n 11831657_10207570287121696_4601156157999724913_n

Дупничани настояват доц. Минчо Христов да заеме поста омбудсман. „Той е идеален за поста – компетентен, честен е, има активна гражданска позиция и е много добре приет сред реалното гражданско общество”.

Доц. Минчо Христов разкри как Мая Манолова е гласувала за престъпни банкери, въпреки че той е предупредил от трибуната на Народното събрание, че с престъпните членове на закона, предлагани и гласувани от Манолова, банкерите могат и имат право да раздават пари на хората и на себе си, т.е. да ги крадат. Така се е стигнало до абсурда шефове на банки да получават по 200 000 лв. заплата. Заради Закона за възобновяемите енергийни източници е такава цената на тока и тя всяка година се увеличава. Заради този закон всяка година броим по 1 млн. лв. Тогава излязох на трибуната и казах: „Колеги, недейте да гласувате. Това ще направи по-богати шепа политици и чужди фирми, но ще бръкне дълбоко в джоба на българите. Питайте как гласува Мая. Тя е депутат от 15 години”, заключи Христов.

Заради активната работа на Мая Манолова и подобните й през последните 15 години България е първенец по бедност не само в Европейския съюз, но и в Европа.

Минчо Христов разкри още, че Мая Манолова е предложила един закон за частните съдебни изпълнители, по силата на който изпълнителите трябва да вземат хонорар колкото е предметът на обезпечението. Така, ако имате апартамент за 20 000 лв., който ще бъде продаден от частен съдебен изпълнител, той може да вземе 20 000 лв. хонорар за сделката. Това е безобразие, но е факт.

Вчера Народното събрание коронова Мая Манолова за омбудсман след тайно гласуване. При вота от общо 223-ма гласували Манолова получи 129 гласа. За другия кандидат – Константин Пенчев, бюлетина пуснаха 82-ма. Мая Манолова ще встъпи в длъжност на 25 октомври след местните избори. Броени часове след избирането й обаче вълна от недоволство заля страната. В интернет беше стартирана подписка срещу избирането й, в която се събират подписи по електронен път. Призивът на подписката е „Подкрепете каузата и подпишете подписката. Ако не направите нищо, няма да промените нищо”.

Протест срещу избора на Мая Манолова беше спонтанно свикан още същия ден под мотото „Не искаме Манолова за омбудсман”.

За пореден път се осъществи подмяната на волята на милиони избиратели, очакващи промяна на статуквото.

„Искам веднага някой да ми се извини за това, че се подиграха с нас! За това, че протестирахме с надеждата да променим нещо към по-хубаво. „Пречеше“ ни Орешарски , „Пречеше“ ни Пеевски, „Пречеше“ ни Муса Палев. Събирахме подписи за референдум. Уволняваха ни от работа. А през цялото това време НЯКОЙ ни се е подигравал и унижавал. КОЙ? КОЙ? Айде ГЕРБЕРИ? ВИЕ СТЕ? Искам отговор… Забравихте ли Костинброд? Или изобщо не е имало такова нещо?”, коментира Емилия Вулова, член на ГЕРБ – Благоевград.

„Не сме помогнали за избора на Мая Манолова, не издигнах наш кандидат, защото Борисов не ни е казал”, заявиха герберите пред столични медии. Общо 83-ма депутата от ГЕРБ присъстваха вчера в залата, от тях 81са участвали в избора, от Реформаторския блок са гласували 21 от 23-ма депутати. „Ако се приеме, че всички гласове за Пенчев и недействителните бюлетини са от ГЕРБ и РБ, значи има 8, които са гласували за Манолова”, пресметнаха депутати.

Много депутати от ГЕРБ са подкрепили Манолова, Кирил Калфин отказа да признае как е гласувал. Той заяви: „Не коментирам”.

Роман Данков е категоричен: Този избор ще има ефекта на детонатор, отключващ процеса на ускорено социално недоволство и разпад, следствие на партийно отношение на „наши“ и „ваши“ към проблемите на хората, подмяна на цивилизованите ценности, водещ до деградиране на цялата дейност на омбудсмана по контрола, спазването на законните права и интереси от органите на изпълнителната власт и от длъжностните лица за хората или група от хора, които не са силни в обществото и трудно биха могли да се защитават сами, за осигуряване на комфорта на политическия елит!! Като личност тя никога не е имала ориентация за посока и цел в политиката, та камо ли като омбудсман да постигне определени резултати!

Снимките:

1 Красимир Кацаров

2 Мая Манолова със свойте приятели Братя Галеви

3 Доц. Минчо Христов

4 Стотици граждани излязоха на протест пред сградата на парламента срещу  Манолова

5 Протестиращите скандираха „Оставка”, „Мафия” и „Коя“ и носеха транспаранти с надпис „Мая Манолова не е нашият избор” и „Омбудсрам“.

6 и 7 Според събралите се Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал. Те припомнят, че тя участва в т. нар. афера „Костинброд”

Spread the love