Срив в системата изгонил ГЕРБ депутатите от Пиринско Димитър Танев, Даниела Савеклиева и Кирил Котев от планараната зала по време на гласуването за референдум

Петричанинът Димитър Танев: Ние сме за референдум, ако се проведе с изборите, няма да струва и лев, ГЕРБ не е виновен, че Манолова стана омбдсман, всичко гласувахме за Пенчев

171-03-01-Даниела Савеклиева

Срив в електронната система е причината ГЕРБ депутатите в Народното събрание от Пиринско да напуснат пленараната зала по време на гласуването за референдума. Това заяви пред репортер на в. „Вяра” народният представител от Петрич Димитър Танев. „Всичко вървеше добре и беше наред. Гласувахме спокойно и уверено, когато започна гласуването по точката за референдума обаче, системата даде срив. Ние гласувахме, но това не се отчиташе, така разбрахме, че има някакъв проблем и излязохме от залата.

162-01-Dimitar-Tanev

По-късно стана ясно, че по време на гласуването на другите точки пък представители на Реформаторския блок са имали подобен проблем”, каза Димитър Танев. На въпроса ни колко като пари би струвало провеждането на референдум, депутатът не се ангажира с цифри. „Това, което мога да кажа, е, че ако референдум се проведе заедно с изборите, то той би излязъл абсолютно безсплатно. Нито стотинка, нито лев. Всички от ГЕРБ категорично сме за провеждането на референдум”, подчерта още Димитър Танев.

По повод ширещата се напоследък в обществото мълва, че в партията на Бойко Борисов цари напрежение и има разцепление, той бе категоричен, че това не отговаря на истината. „Няма такова нещо. Това са пълни спекулации с името на ГЕРБ. Напротив, обстановката е спокойна, вършим си работата, нямаме проблеми, а за разцепление не би могло да се говори въобще. Подкрепяме изцяло и президента, стоим твърдо зад неговите действия и решения”, коментира народният представител от Петрич. По повод избирането на Мая Манолова за омбудсман на страната той конкретизира, че до един представителите на ГЕРБ са гласували за Константин Пенчев. ”Не по вина на ГЕРБ Мая Манолова стана омбудсман. Дни преди да гласуваме за омбудсман от ГЕРБ разговаряхме с нея и й казахме, че бихме я подкрепили само при условие че излезе явно и се извини на обществото по повод Костинброд и евентуално само тогава би могла да разчита на нашата подкрепа. Тя обаче така и не го направи, следователно ние нямаше как да я подкрепим и не я подкрепихме. Така гласувахме за Пенчев”, заключи Димитър Танев. ГЕРБ депутатката от Благоевград Даниела Савеклиева, както и колегата й от Сандански Кирил Котев вчера не бяха открити за коментар по темите.

 

Снимки:

1 Даниела Савеклиев

2  Димитър Танев

Spread the love