Катя Сейменска от Благоевград спечели бронз на световните летни олимпийски игри в Лос Анджелис, предстои й участие в скока на дължина и щафетно бягане 4х100 м

Filed under: Благоевград,Спорт |

 Участието на състезателката бе осигурено от община Благоевград с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов

172-23-01-katia-seimenska-01

Благоевградската атлетка Катя Сейменска от Защитеното жилище в Благоевград вчера финишира трета в надпреварата на 100 м бягане на летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анджелис.

За призовите места се състезаваха осем лекоатлетки от България, Испания, Малайзия, Кипър, Венецуела, Йордания, Монако и от британския остров Ман.

Бронзовата ни медалистка завърши с резултат 20:37 секунди. Първа в надпреварата е състезателка от Испания с време 19,65 секунди, второто място зае лекоатлетка от Малайзия. На Катя Семейнска й предстоят участия в дисциплините – скок на дължина и щафетно бягане 4х100м.

Атлетката Катя Сейменска е на 36 години и живее в Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в кв. „Струмско”. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”. Участието на състезателката е осигурено от община Благоевград с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който постави спорта на приоритетно място в управлението си.

Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс се провеждат от 21 юли до 2 август тази година. В игрите в Лос Анджелис участват над 7000 спортисти с интелектуални затруднения от 177 държави. Чрез спорта Световните летни игри ‘2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и да отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

 

Снимка:

Катя Сейменска

Spread the love