Баби станаха музикална сензация в Япония

Filed under: Свят |

Групата им KBG84 си има строги правила за прием на нови членове – новаците трябва да са най-малко на 80 години

174-20-01-Yaponski babi

Последната поп сензация в Япония съвсем не е някоя тийнбанда. Групата се казва KBG84 и числото в нея си е съвсем на място: средната възраст на младите по сърце изпълнителки наистина е 84 години, пише Huffingtonpost.com.

Групата стана известна с песента си Come on and Dance („Ела и танцувай”). Свежите бабки наистина изглеждат в отлична форма, а на усмивките и жизнеността им може да завидят далеч по-млади хора…

Групата има изискване за прием на нови членове – минимална възраст! И тя съвсем не е за подценяване – 80 години. Най-възрастният член пък е на цели 97. Японците се славят с дълголетието си, като едно от логичните обяснения за него е здравословната диета, която включва много риба и зеленчуцуи.

След като имат записана песен, веселите японски баби намират сили дори да изнасят концерти. „В Токио се чувствахме като звезди. Всички от публиката бяха с ей такива усмивки, което ни караше да пеем от сърце“, споделя Хидеко Кедамори пред АФП.

Пеещите баби обаче не са японски патент. Преди няколко години руската група „Бурановски баби“ се класира за финал на „Евровизия“ с песента си Party For Everybody.

 

Снимка:

Групата има изискване за прием на нови членове – минимална възраст 80 години

 

Видео може да видите ТУК

 

Spread the love