Бунт! Зам.-шефът адвокат Александър Мановски и лидерката на жените Люси Манова напускат АБВ в Благоевград заради Владимир Елезов

Filed under: Благоевград |

Поставиха ултиматум: Ако подкрепите председателя на ЕКИП за кмет, отиваме в друга партия, няма да връщаме забравени лица в политиката

174-01-08-Advokat-Aleksandur-Manovski1

Зам.-председателят на общинската организация на АБВ в Благоевград адвокат Алексанър Мановски скочи срещу подкрепата на партията му за кандидатурата на Владимир Елезов за кмет на Благоевград.

174-01-08 -iusi manova2

Примерът му последва и председателката на Жени-АБВ в града – бунтарката Люси Манова. Двамата активисти на партията на Георги Първанов обмислят да напуснат партията, както и да предприемат по-драстични действия и да преминат в друга формация. Това става факт, след като преди дни на пресконференция заместник-председателят на партията и бивш вътрешен министър Румен Петков обяви, че политическа партия АБВ ще подкрепи председателя на гражданско сдружение ЕКИП Владимир Елезов за кмет на Благоевград. Така Елезов ще е обща кандидатура на партията на Георги Първанов, НДСВ и Обединения блок на труда.

174-01-08 vladimir-elezov

Активистите на АБВ Алексанър Мановски и Люси Манова обаче не са съгласни с това решение. Мановски коментирал, че заставането зад Елезов и зад партии като НДСВ и Обединен блок на труда практически ще реанимира едни забравени формации и лица и не става ясно каква ще е ползата им от тях. От АБВ не успяха да се обединят около обща кандидатура за кмет на Благоевград. Обмисляха да издигнат председателя на общинската организация в Благоевград Спас Велков, той обаче отказал. Другата кандидатура била на бившия данъчен шеф Христо Христов, който също отказал.

Снимките:

1  Алексанър Мановски

2  Люси Манова

3 Владимир Елезов

 

 

 

Spread the love