„Пирин” (Разлог) надигра дубъла на „Лудогорец” с 1:0 на новия си стадион

Filed under: Разлог,Спорт |

Победния гол вкара Петър Лазаров в 37-ата минута

174-22-01-Petar Lazarov

„Пирин” (Разлог) победи с 1:0 втория отбор на „Лудогорец”, за радост на своите фенове, които имаха възможност да ги наблюдават на собствения им стадион за първи път от година и половина. Единственото попадение в мача отбеляза Петър Лазаров в 37-ата минута, когато след двойно подаване с Николай Хаджиниколов получи топката и сам срещу Георги Аргилашки я прати във вратата.

Домакините победиха заслужено, след като бяха по-активният отбор и още от началото на срещата водеха играта. Пропуски направиха Николай Хаджиниколов, Димитър Руйчев и Мартин Газиев. Гостите отправиха първия си удар по посока на вратата на „Пирин” едва в 33-тата минута чрез Янаки Смирнов, който бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле, но шутът му мина вляво от гредата.

През втората част домакините отново бяха по-дейният състав, като на два пъти Виктор Шишков излизаше сам срещу вратаря на разградчани, но не успя да го преодолее.

Това бе и първи официален мач на супермодерния нов стадион в Разлог. Повече от 1500 зригели наблюдаваха първия мач на любимците си от близо година насам на собствения им стадион. Съоръжението официално ще бъде открито в четвъртък.

 

Снимка:

Петър Лазаров

Spread the love