Ципрас в болница заради задух и гадене

Filed under: Свят |

174-20-03-Tsipras

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас бил откаран в болница, след като получил симптоми на задушаване по време на заседание на парламента.

Преди почивните дни гръцкият премиер внезапно почувствал гадене и затруднено дишане и поискал лекарят му да го прегледа. Лекарите съобщиха, че Ципрас е добре и оплакванията му най-вероятно се дължат на прекалено много работа и претоварване.

„Той се чувства добре, най-важното е, че няма нищо сериозно“, обявиха от кабинета на премиера, предаде гръцкото радио „Алфа“.

В последните седмици Ципрас се намира под сериозен натиск да подпише споразумение с кредиторите и да се съгласи на строги икономии, наложени от ЕС. Премиерът е критикуван в неспазване на предизборните си обещания и неизпълнение на ангажиментите си към народа и към собствената му партия СИРИЗА, която е застрашена от разцепление.

Наскоро майката на Ципрас сподели в интервю, че е много загрижена за здравето на сина си, защото той има на главата си твърде много неща, спи много малко и почти не яде. „Страхувам се, че нещо може да му се случи“, казала тя и добавила, че синът й няма време за семейството си, което представлява голяма трудност за всички.

 

Снимка:

Алексис Ципрас

 

Spread the love