Ранчото на Наази Шакир и 4 ярета изгоряха в огнен ад в Лъжница

Filed under: Гоце Делчев |

Стопанинът спял, но успял да се спаси от пламъците, предполага се, че пожарът е тръгнал от късо съединение 

pojarnikar

Голям пожар изпепели до основи вчера сутринта къщата на 37-годишния Наази Шакир от гоцеделчевското село Лъжница. Пожарът лумнал в ранните часове на вчерашни яден, докато собственикът на къщата спял. Освен него в горящата къща нямало други хора. Семейството на Наази Шакир било в другата им къща в с. Лъжница. Няма пострадали от огнената стихия, съобщиха жители на селото, участвали в гасенето. Наред с къщата пламъците изпепелили и селскостопанска постройка, в която изгорели четири ярета и десет заека. Сигналът за пожара бил подаден в РСПБЗН–Гоце Делчев около 03:40 часа. Докато пристигне противопожарният екип, много жители от селото се притекли на помощ на Наази Шакир, който започнал да гаси сам.

Къщата, която семейството ползва като ранчо основно за селскостопански цели, се намира в края на селото, непосредствено до полето, което допълнително затруднило гасенето на пожара заради трудния терен и отдалечената от населеното място местност. На място освен жители на Лъжница и огнеборците веднага се отзовали и медицински екип с линейка от Спешен център-Гоце Делчев, също и служители на ЧЕЗ, които изключили електрозахранването.

”Благодарение на това, че семейството на Наази Шакир е било същата нощ в другата им къща в селото, та няма пострадали от пожара”, коментираха вчера жители на Лъжница. Сформирани екипи от следователи и служители от РСПБЗН вчера започнаха работа по установяване на причините, предизвикали пожара, който за кратко време е изпепелил до основи както къщата, така и прилежащата към нея селскостопанска постройка със стоката на семейството. Хората от Лъжница не допускат умишлен палеж. Те са категорични, че в селото им няма толкова жестоки и злобни хора. Вероятно става въпрос за късо съединение, тъй като инсталацията е стара, а самата къща е гредоред, предполагат хората от Лъжница.

Spread the love