Катя Сейменска от Благоевград обра медалите от Летните олимпийски игри в Лос Анджелис: Разходих се по Алеята на славата, в Холивуд катериците са много забавни

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 Приятелите в Защитеното жилище й пяха „Катерино моме” за добре дошла, посрещнаха я с мед и здравец

176-05-01-katia2

Катя Сейменска от Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в Благоевград си направи истинска колекция от медали от Летните олимпийски игри в Лос Анджелис. Завчера тя бе наградена в Музея на спорта и лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с почетен медал за брилянтното си представяне. Веднага след края на срещата с министър Кралев Катя пристигна в Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост, където бе посрещната от своите приятели с пита, мед, здравец и табела с надпис „Добре дошла, Катя”. Развълнувани, те прегръщаха и поздравяваха за постиженията своята победителка, като й пожелаваха още повече успехи.

176-05-01-katia3

От състезанието в Лос Анджелис Катя донесе бронзов медал на 100 м. бягане, четвърто място на щафета 4×100 и пето място на дълъг скок. За своя труд, борбеност и упоритост Катя получи от директорката на звеното Маргарита Бербатова статуетка спринтьор.

176-05-01-katia11

„Много ми хареса в Лос Анджелис, намерих приятели от цяла България – София, Бургас, Хасково, по време на състезанието”, каза развълнувана Катя Сейменска и обеща да тренира повече и да участва отново. Едни от вълнуващите моменти за Катя по време на престоя, които тя сподели със своите приятели, са били посещението в Холивуд, разходката по Алеята на славата. „Много забавни бяха катериците, които се разхождаха навсякъде свободно”, през смях каза Катя. Тя разказа още, че отборът от България е бил посрещнат от българската общност в Лос Анджелис, сънародниците ни организирали и специална вечеря в чест на олимпийските участници.

Преди състезанията всички участници преминали задължителни прегледи, след което получили подаръци от организаторите.

На трапеза, подредена в чест на Катя Сейменска в Защитеното жилище, всички нейни приятели, начело с Валентина, поздравиха победителката с „Катерино моме”.

Участието на Катя Сейменска бе осигурено от община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който поставя спорта на приоритетно място в управлението си.

Снимките:

1  Победителите са доволни от постиженията си

2 Първи посрещнаха Катя (на преден план) с мед и здравец приятелите й от Защитеното жилище

3   Катя се върна с много медали от Летните олимпийски игри в Лос Анджелис

 

 

Spread the love