Татяна Дончева реанимира политическия живот на Пламен Соколов, хвърля го в битката за кметския пост на Дупница, докторът мери сили с Костадин Костадинов

Filed under: Дупница |

177-01-85-Plamen-Sokolov

Екскметът Пламен Соколов и бившият ОбС шеф Костадин Костадинов се впускат в битката за кметския пост на Дупница. Пламен Соколов е избран за председател на партията на Татяна Дончева „Движение 21”, а Костадин Костадинов изтупа от праха каруца позабравени политически лидери от прехода с погребани партии и заедно с тях е учредил сдружение „Спасение на Дупница”. Доктор Пламен Соколов беше избран като независим кандидат за кмет на Дупница през 1997 г. Той кметува около 2 години, тъй като спечели частични избори, до които се стигна, след като Панчо Панайотов стана депутат. Въпреки че отнесе много критика, по негово време се оформи черковният двор пред църквата „Св. Георги Победоносец” и сключи договора за изграждането на Евробазара в жк „Дупница”. И двата обекта днес са в плачевно състояние. Соколов по-късно беше общински съветник от сдружение „За теб”, после учреди сдружение „Не на страха” и се обяви срещу диктата на Братя Галеви в Кюстендилска област. Той извади списък с десетки имена полицаи, които извън работно време са охранители на Братя Галеви, други мият колите им, а трети ядат и пият с тях.

177-01-85-vasil ivanov i kostadin kostadinov copy

Пламен Соколов дори организира протест пред полицията срещу слугинажа на местните полицейски шерифи на мафиотите. В двора му гръмна бомба, за което той обвини Братя Галеви. Пламен Соколов беше в групата общински съветници, които инициираха извънредно заседание на Общинския съвет с три точки, има ли мафия в Дупница, Пламен Галев и Ангел Христов ли са тарторите на организира престъпна група и срещу какви облаги местната прокуратура и полиция си затварят очите пред безобразията им. На тези въпроси трябваше да отговаря лично тогавашният вътрешен министър Румен Петков. Той обаче се изсмя на сесията, като заяви: „Вие сте сбъркали жанра.” По-късно обаче беше сгащен с Галеви на среща на базата на басейн „Спартак” в столицата, което му коства министерския пост. Наскоро Пламен Соколов имаше конфликт с освободения от затвора Владимир Ангелов-Стъклето. Соколов го завари в апартамент, който е отдал под наем на трето лице. В момента е образувано досъбедно производство, тъй като се стигна до бой.

Другият мераклия за кметския стол Костадин Костадинов нашумя особено, след като вестник „Вяра” разкри, че заедно с шефа си Ени Лефтеров са попълнили документи с невярно съдържание пред Сметната палата, за да укрият, че са собственици на фирма с регистриран капитал от 850 000 лв.

Костадинов е един от най-гъвкавите политици в Дупница. Той смени за кратък период от време няколко партии. Той беше лидер на Демократическата партия в Дупница, после влезе в Общинския съвет с Обединен демократичен съюз, впоследствие оглави парламентарната група на обединените десни сили в Дупница с името Обединен демократичен блок. Последно беше в отбора на Николай Бареков, но тъй като партията вече е пред разпад, Костадинов стана част от армията, която напусна организацията на бившия журналист.

Снимките:

1 Пламен Соколов

2 Костадин Костадинов

Spread the love