„Цървена звезда”, „Войводина” и АЕК идват на голям детски турнир в Благоевград

Filed under: Благоевград,Спорт |

От българска страна участие ще вземат ПФК „Славия” (София), ПФК „Левски”, ПФК „Ботев” (Пловдив), както и благоевградските ОФК „Пирин” и ФК „Пирин 2001”

177-22-01-Detsa-turnir

От 1 до 6 септември Благоевград ще бъде балканската спортна столица по футбол за деца. Тогава стартира едно от най-големите спортни събития – Третият международен футболен турнир за деца, родени 2003 и 2004 година „За купите на община Благоевград”, който се провежда под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов. В рамките на една седмица Благоевград ще живее в духа на феърплея и спортния дух.

Сили ще мерят 16 отбора и триста бъдещи футболни звезди от България, Румъния, Гърция, Сърбия. Състезанията ще се проведат в две възрастови групи. Стотици деца, родители, треньори и фенове на футбола се очаква да пристигнат в областния център на Пиринско и да станат част от спортен Благоевград.

Сили, бързина и техника ще покажат на стадион „Христо Ботев” отборите на ФК „Тампа Брашов” (Брашов, Румъния), ФК „АЕК” (Атина, Гърция), ФК „Войводина” (Нови Сад, Сърбия), ФК „Цървена звезда” (Белград, Сърбия) и българските отбори на ПФК „Славия” (София), ПФК „Левски”, ПФК „Ботев” (Пловдив) и символите на Благоевград – ОФК „Пирин” и ФК „Пирин 2001”. Кои са отборите, които първи ще излязат на терена, за да покажат какво са подобрили за една година тренировки от предишното си участие, ще стане ясно при официалното теглене на жребия днес (7 август) от 11.30 часа в зала № 5 на община Благоевград.

Турнирът за деца е едно от утвърдените и устойчиви събития, което събира бъдещите звезди на футбола, дава им поле за изява и стимул да тренират усърдно, за да се превърнат в новите носители на „Купите на община Благоевград”.

Третият международен футболен турнир „За купите на община Благоевград” и тази година ще се проведе в чест на легендарния страж на „Пирин” Христо Христов – Бараката. Община Благоевград и Българският футболен съюз са осигурили много изненади на участниците – купи, медали и отличията, които ще се връчат за трета година – „Феърплей“, „Най-добър вратар“, „Голмайстор“, „Най-техничен състезател“.

 

Снимка:

Турнирът за деца е едно от утвърдените събития, което събира бъдещите звезди на футбола

Spread the love