Трио каратеки на клуб „Мак Доналд“ на сeминар с Шихан Масао Кагава в Охрид

Filed under: Спорт |

Кюстендилските състезатели защитиха успешно първи дан пред най-техничния инструктор в света

179-23-01-1_karate_seminar_Ohrid

Трима състезатели на карате клуб „Мак Доналд“ взеха участие в 4-дневния семинар в Охрид с Шихан Масао Кагава, който е 8-и дан и е директор на техническата комисия на Световната карате федерация и главен инструктор за JKS.

Изабел Ризова, Васил Павлов и Александър Бараклийски заедно със треньорката Диляна Владимирова попиха лично от огромния опит на Кагава, който е сред най-високо квалифицираните и най-техничен каратека в света. Той пътува из целия свят да прави семинари. Семинарът му в Охрид бе първият на Балканите.

„Неговата форма, гъвкавост и технически умения са несравними. Той е въплъщение на това, към което истинският каратека трябва да се стреми“, сподели Диляна Владимирова.

Повреме на семинара се проведе и технически изпит за покриване на майсторски степени. И тримата възпитаници на кюстендилския клуб се явиха и защитиха успешно 1-ви дан (черен колан).

„Семинарът беше изключителна възможност за нас, да работим с най-добрия треньор в света, много се надявам това да е началото и да предстоят още много семинари и в България“, допълни още сенсей Владимирова. В малкото свободно време, кюстендилските каратеки се разходиха из Охрид и посетиха доста от забележителностите.

От 10 август каратеките на клуба заминават на едноседмичен лагер на „Трите буки“, в Осоговската планина, а след това предстоят още два лагера с националния отбор, в който са включени Мария Десислава Плачкова, Изабел Ризова, Александър Бараклийски и Васил Павлов.

СнимкатА:  Каратеки от Балканите участваха в първия семинар с Шихан Масао Кагава

 

Spread the love