Скандалният дупнишки поп Методи стана таксиджия в Благоевград, бае в движение на млади булки за 50 лв., като не помага – бие

Filed under: Благоевград,Дупница |

180-01-03  DSCN3724

Скандалният дупнишки поп отец Методи Кръстев хвърли кръста и се хвана за волана. Кръстев от няколко седмици влезе в амплоато на таксиметров шофьор и кръстосва из улиците на Благоевград. „Работя по 18 часа на ден, за 15 часа получавам 15 лв. Така кърпя семейния бюджет, просто подпомагам”, заяви Кръстев.

Колеги на новоизпечения таксиджия довериха, че в движение той върти и друг бизнес. Докато е зад волана, низвергнатият поп баял срещу страхови неврози, уроки и други неприятности на закъсали мадами. Попът твърдял пред клиентелата, че има тайнствената дарба да лекува с думи, знаел вълшебства, магически и лечебни слова, но нямал нито една истинска случка за изцеление чрез баене и хората се чудят какво всъщност говори, тъй като не изричал думите на глас. Някои от клиентките му са много разочаровани, защото са били ужилени с по 50 лв., а проблемите им оставали. Затова част от тях са пуснали жалби до собственика на транспортната фирма, чието име се пази в редакцията. Практиката на поп Методи била да прогонва демони със страхови заплахи. Някои твърдят, че заимствал нещо и от Петър Дънов, който гонил зли духове от злобни бабички, като ги налагал с тояги. Твърди се дори, че попът е пребил няколко млади жени, които не разбирали от баене.

Заради „дарбата” на отец Методи кариерата му на таксиметров шофьор виси на косъм.

Отец Методи беше разпопен, след като отец Георги Паликарски го уличи в кражба на 15 000 лв. от гробищния парк. Отец Методи отрече и за щетити, като заяви, че е станал жертва на членовете на архиерейското настоятелство Пламен Галев и Ангел Христов, срещу които свидетелствал в съда, че под дулото на пистолети строявали свещениците да играят по свирката им. „Представяха се за дарители, а всъщност източваха църквата. Боядисаха с бронз кубетата на дупнишкия храм „Св. Георги” и ги представиха на пресконференция за златни. А мен като честен и почтен поп опитаха да ме изкарат крадец. Мога да казвам по някоя молитва, но заклинания не знам, не мога да шепна и да мърморя. Знам някои елементарни неща срещу зли очи и ядове, но не е вярно, че скубя с по 50 лв. клиентите”, каза Методи Кръстев по телефона. По същото време в редакцията на вестник „Вяра” пристигна разплакана клиентка на таксиметровата фирма, за да се ожали от отец Методи. Подробности четете в утрешния брой.

Снимката: Отец Методи Кръстев

Spread the love