Весел сандвич „Дакел” за злоядковци

Filed under: Рецепти |

181-10-02

Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да консумират полезни за организма храни. Но за съжаление, особено при малките деца, всяко хранене се превръща в истинско предизвикателство. Възрастните често са принудени да правят какви ли не номера, за да нахранят детето с избраните от тях храни, пише hobby-bg. Днес ви предлагам да разнообразите закуската с този смешен дакел. Не забравяйте да включите и детето в приготвянето!

Продукти:

 • 1-2 кренвирша или наденичка
  – 1 маслина
  – филия хляб
  – парче кашкавал
  – масло
  – клечки за зъби

Приготвяне:

За тялото на дакела е необходимо единствено дълго парче кренвирш или наденица. Намажете филия хляб с масло и сложете отгоре парче кашкавал.

Главата:

Отрежете от единия край малка част от колбаса, която ще играе ролята на муцуна на вашето куче. За очичките на дакела на 2-3 см от муцунката с клечки за зъби пробийте две дупчици и сложете парченца от маслината.

Ушите – разрежете на две малко парче кренвирш и с клечки за зъби ги прихванете към главата.

Краката и опашката:
Използвайте друг кренвирш и го нарежете на пет равни части. Свържете ги към тялото с клечки за зъби. Идва ред и на главата, която трябва да закрепите към тялото. Сложете една клечка и на нея нанижете кръгло парченце колбас, което ще служи за врат. Върху него прикрепете и главата. Направихте чудесна закуска, която за изпълнение отнема не повече от 4-5 минути. Сега оставете детето си само да избере с коя част от кучето ще започне да се храни.

 

Spread the love