Изненадваща рокада! Шефката на Центъра за кариерно ориентиране Евтимка Митева оглави Строителната гимназия в Благоевград

Filed under: Благоевград |

Досегашната директорка Дочка Караджова излиза в пенсия обидена, училището бе обект на щателни проверки от образователното министерство

181-01-06-dohka karadjova2

Шефката на Центъра за кариерно ориентиране в Благоевград Евтимка Бояджиева-Митева седна на шефския стол в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”. Тя бе назначена със заповед на образователния министър от 10 август и ще изпълнява ръководните функции времено, до провеждането на конкурс. „За първи път директор на училището е външен човек”, коментира Евтимка Митева и отказа да даде повече подробности около назначаването си с мотив, че има едноседмичен срок да приключи със старата работа и да се запознае с новите дейности. Досегашната директорка Дочка Караджова бе освободена от длъжност със заповед на образователния министър и излиза в пенсия обидена.

181-01-06-evtimka mitova1

Гимназията бе обект на щателни проверки от експерти на образователното министерство и РИО-Благоевград, като резултатите ще станат ясни до дни. Рокадата бе изненада за колектива на училището. Педагозите коментираха,че работата е вървяла добре и Караджова не е имала пропуски, план-приемът е запазен, имали прием на две паралелки след 7-и клас и две след 8-и, освен това 100% от учениците успешно взимали изпитите по теория и практика на специалността.

Запознати коментират, че в основата на прекратяването на договора на Дочка Караджова стои скандалът с уволнението на учителя по физическо възпитание и спорт Васил Мурджов, който бе преподавател в училището от 2002 г. В негова защита веднага скочиха синдикалистите от КТ „Подкрепа”, начело с Димитър Марчев. Според ръководството на училището учителят по физическо Васил Мурджов е уронил престижа на учебното заведение с депозиран сигнал до прокуратурата за разследване на изразходваните от ръководството на училището средства по проект. Така той предизвикал гнева на училищното ръководство и директорката Дочка Караджова го освободила от работа. Според Мурджов обаче уволнението е съвсем неправомерно и на личностна основа. Това потвърдил и председателят на КТ „Подкрепа“ в Благоевград Димитър Марчев, който бе категоричен, че преподавателят е уволнен в абсолютен разрез с действащото трудово законодателство. В края на месец юни се навършиха точно пет години от встъпването в длъжност на Дочка Караджова, като директор на ПГСГА „Васил Левски”. Тогава тя зае мястото на дългогодишната шефка Катя Кастелова. Очаква се образователното министерство да обяви нов конкурс за директор на ПГСАГ „Васил Левски” в Благоевград.

Снимките:

1 Дочка Караджова

2 Евтимка Бояджиева-Митева

 

Spread the love