Гражданското сдружение „Обединени за Дупница“ влиза в битката за Общинския съвет, водачът Пламен Иванов: Подкрепяме д-р Иван Ибришимов, той е бъдещият кмет

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Първо място в листата зае бизнесменът Пламен Иванов, следват го адв. Сашо Янев и собственикът на „Феникс Дупница” Кольо Илиев

182-03-01 copy

Сдружение „Обединени за Дупница“ влиза в битката за Общинския съвет в Дупница със самостоятелна листа. Това стана ясно на вчерашната пресконференция, дадена от водача на листата Пламен Иванов, адвокат Сашо Янев и собственика на фирмата за вторични суровини „Феникс Дупница” Кольо Илиев – втори и трети в списъка с кандидатите за местния парламент. Гражданското сдружение, съставено от представители на дребния и среден бизнес в Дупница, подкрепя издигнатия от Инициативен комитет кандидат за кмет на общината д-р Иван Ибришимов. „Иван Ибришимов е млад, коректен, амбициозен и деен човек, който за кратко време като депутат осигури финансиране за Спортната зала и имаше идеи да помогне на общинската болница”, подчертаха от сдружението.

d-r-ivan-ibrishimov

Засега в листата на предприемачите са включени 9 човека. Тя е отворена и ще може да се допълва до деня на регистрацията на сдружението за участие в местните избори. „Преди време се събрахме съмишленици и решихме да направим едно обединение с цел, ако може в бъдеще да променим нещата в нашия град, защото случващото се в последните няколко години в Дупница изключително много не ни харесва”, посочи Пламен Иванов. Той е от Русе, но от години живее в дупнишкото село Яхиново, откъдето е съпругата му. Иванов е управител и собственик на център за професионално обучение „Плам”, има и сервиз, пункт за периодични технически прегледи, купи бившата лимонадена фабрика и я преструктурира за дейностите на фирмата си, която извършва и международен транспорт. Третият в листата Кольо Илиев от години се занимава с изкупуване на вторични суровини, поддържа и градското сметище. Четвъртият е Георги Ильов, който има магазин за противопожарна техника, петият е Красимир Страдалски – собственик на ресторант „Наслада” и още няколко заведения в града, Христо Христакиев е шести в списъка, има сервиз и реглаж на преден мост в Горна махала, седми е Людмил Велков – автоинструктор, осми – Бисер Начев – собственик на магазин за ламинати и тапети, а деветият е Благой Симеонов – IT специалист.

„Идеята е да направим Дупница едно по-добро място за живот, да не бягат децата ни, да се помага на малкия и средния бизнес, да се взимат решения, които да са в подкрепа на тоя бизнес, защото за 25 г. гледаме само партийни и строго лични решения. Надяваме се с подкрепата и на други общински съветници да се взимат прагматични решения в полза за всеки един, който има желание да инвестира в града”, коментира адв. Янев. Тримата представители на бъдещото гражданско сдружение отбелязаха, че до момента никой от тях не е бил партийно обвързан. „Ние не сме политици и в  момента не се ангажираме по никакъв начин с партии или политика. Ние сме граждани на Дупница и се борим за по-доброто бъдеще на града ни. Искаме думата на гражданското общество да започне да се чува. Тук не говорим изобщо за политика. Става въпрос за по-добри условия за живот и за правене на бизнес в Дупница“, каза Кольо Илиев.

Снимките:

1 Кольо Илиев, Пламен Иванов и Сашо Янев, Пламен Иванов и Кольо Илиев (от дясно наляво)

2 Иван Ибришимов

Spread the love