„Марек-1915” победи младежите на „Пирин” (Благоевград) с 5:1

Борис Кръстев: Не смятам, че ще имаме проблеми в областната група „Рила”, след Нова година ще направим добра зимна подготовка и ще привлечем 1-2 опитни футболисти

183-22-01-Boris Krastev-2

В петия си контролен мач възпитаниците на старши треньора на мъжкия отбор на „Марек-1915” Борис Кръстев победиха младежкия тим на „Пирин” (Благоевград) с 5:1.

В този мач наставникът на „Марек -1915” заложи общо на 23-ма футболисти, от които 13 от юношеския състав. По-качествено и резултатно бе първото полувреме на срещата. Именно тогава зрителите видяха отбелязването на шестте гола. Първото попадение домакините отбелязаха в 6-ата минута. Тогава Димитър Владимиров след атака по десния фланг премина безпрепятствено през защитата на младите „орлета”, насочи топката към Роберто Иванов и той не сгреши за 1:0. В 12-ата минута Димитър Владимиров си поигра със защитата на гостуващия тим и от 6-7 метра изпрати топката в мрежата за 2:0. В 27-ата минута след двойно подаване между Петър Янкулски и Александър Близнаков в наказателното поле на „Пирин” последният, очи в очи с вратаря на гостите, го простреля за 3:0. Пет минути по-късно от фаул, изпълнен от Росен Йорданов, топката тупна в наказателното поле на „орлетата” и с акробатично изпълнение с десния крак от 5-6 метра Димитър Владимиров покачи на 4:0. В 41-вата минута Росен Йорданов след разиграване пред наказателното поле на гостите от около 10 метра опъна мрежата зад вратаря на „Пирин” за 5:0. Почетното си попадение младите „орлета” реализираха в 45-ата минута.

След почивката наставникът на „Марек-1915” Борис Кръстев подмени изцяло състава и даде шанс за игра на момчета от юношеския състав. На два пъти футболистите на гостуващия тим изскочиха в удобни позиции за отбелязване на гол, но вратарят Благой Георгиев показа добър рефлекс и не допусна кълбото зад себе си.

След мача Борис Кръстев сподели: „Доволен съм от младите момчета, на които дадох шанс за игра в мача срещу юношите на „Пирин” (Благоевград). Трудно се свиква да играеш в мъжкия футбол. Уверен съм, че момчетата ще понатрупат малко игрови опит и нещата ще тръгнат в правилна посока. До Нова година ще разчитам на тези футболисти. Не смятам, че ще имаме проблеми в първенството на областната група „Рила”. След Нова година ще направим добра зимна подготовка и може би ще привлечем 1-2 опитни футболисти и ще се стягаме за баражите за влизане във „В” група.”

 

Снимка:Борис Кръстев

 

Spread the love