„Дон Кихот” открива оперния фестивал в Банско, входът е свободен

Filed under: Банско |

 265-02-04-BANSKO-  IMG_2875

Ред на класическата музика идва в Банско. На 27, 28 и 29 август за шести пореден път ще се проведе Банско Опера фест, съобщиха от община Банско. В първата фестивална вечер зрителите ще се насладят на класическа балетна постановка – на 27 август балетът на Държавна опера – Русе ще представи “Дон Кихот” по адаптацията на Силвия Томова, която гарантира една вълшебна вечер за всеки почитател на балетното изкуство. Във втората вечер на фестивала Държавна опера – Варна ще представи операта от Жорж Бизе “Кармен” под диригентската палка на Светослав Борисов и режисьорската работа на Кузман Попов. Солисти в брилянтното произведение на Бизе са големи имена от българската оперна сцена – Даниела Дякова, Иван Момиров, Пламен Димитров, Евгени Станимиров и др.

Последната съботна вечер (на 29 август) ще е посветена на бляскавата оперета „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, представена от Държавна опера – Русе с диригент Найден Тодоров и режисьор Марио Николов.

Шестото издание на оперния фестивал отново ще бъде на централния площад „Никола Вапцаров“ в град Банско. Входът е свободен, а представленията започват от 20:30 ч.

 

Spread the love