Тенис чудото на Дупница Любомир Янакиев се изтреля от шефския стол на „Вяра” към първото място на турнир в Бургас, надви руската сензация Александър Немков

Filed under: Дупница,Оживление,Спорт |

186-24-03Шефският стол във в. „Вяра” подейства като трамплин към успеха за тенисиста Любомир Янакиев от Дупница, който триумфира като шампион на 5-ия международен турнир за купата на Бургас. Талантливият ветеран мери сили със съперници от Русия, Гърция и Украйна. Любомир Янакиев като акула се нахвърли върху съперника си Александър Немков, многократен шампион на Съветския съюз по тенис на маса, и го победи с 371 на финала. Така Янакиев прибави към колекцията си, достойна за Гинес, още една красива статуетка. На двойки дупничанинът и партньорът му Тихомир Мичев от Варна завоюваха сребърен медал.

„Много съм благодарен на моя племенник Георги Янакиев, който ми помага изключително много за турнирите, без неговата помощ не бих могъл да пътувам и да печеля. Всички златни купи и медали са спечелени благодарение на него”, заяви щастлив Любомир.

Снимката:  Шефският стол във в. „Вяра” подейства като трамплин към успеха за тенисиста Любомир Янакиев

Spread the love