Болници в Благоевград отказват лечение на затворника Емил  Андреев: Зад решетките в Бобов дол получих 3 инсулта, след като не искат да ме лекуват, да ми върнат парите за осигуровки

Шефът на МБАЛ д-р Огнян Митев: Мъжът е заплашвал и псувал колегите, ще извикам полиция

187-01-04-emil andreev copy

Затворникът Емил Атанасов Андреев обикаля болниците в Благоевград с надежда да го приемат за лечение, но навсякъде удря на камък. Твърди, че в затвора в Бобов дол е получил три инсулта, а в отделенията по неврология на двете благоевградски болници му отказали лечение.

83-01-09 mitev

Емил Андреев обясни, че освен 3 инсулта от една седмица има проблеми с вестибуларния апарат и залита, схващат му се краката и не може да ходи. Според думите му лекарите от болница „Пулс” и МБАЛ-Благоевград не го приемат за хоспитализация в отделенията по неврология.

168-01-02 aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

Ето какво разказа Емил Андреев: „Личен лекар ми е д-р Емил Цветков. Той ме прати при д-р Арабаджиева, която ми даде направление за хоспитализация. На 13 август отидох в „Пулс” при д-р Кастрев, който обаче, вместо да ме лекува, ми даде писмено становище, че трябва да постъпя в санаториум за масажи и рехабилитация. Аз не мога да си позволя такова нещо, защото получавам едва 126 лв. пенсия по инвалидност и това са ми всичките доходи. Втори път отивам при личния лекар Емил Цветков и той ми дава пак направление за д-р Арабаджиева, а тя ме праща този път в неврологията в държавната болница. Там ме прегледа д-р Георгиева и ми каза, че може да ме приеме в понеделник, когато се връща от отпуск д-р Стойчев. Аз обаче не мога да чакам, той може да се върне чак октомври.

До 15 юли бях в затвора във Враца, оттам ме пратиха по наказание в затвора в Бобов дол с директор Александър Апостолов. Там получих три инсулта. Докторът на затвора Иван Чаушев твърди, че съм бил настинал и съм се схванал от настинка. После каза, че съм получил наследствен инсулт. От това по-голяма глупост не съм чувал! От затвора във Враца ме пуснаха предсрочно на 15 юли, за да мога да се лекувам адекватно във външни условия. Отидох при шефа на болницата в Благоевград д-р Огнян Митов и се оплаках, а той ми каза, че съм бил псувал докторите. Те трябва да са доволни, че не съм направил друго…

Вече не желая да ме приемат за лечение. Не съм просяк. Искам да ми върнат вноските по здравните осигуровки досега, за да се лекувам на друго място, но не и в Благоевград”.

Потърсен за коментар, шефът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев обясни, че е запознат със случая на Емил Андреев. ”Този господин е прегледан в петък в неврология, псувал е и е плашил персонала. Той идва при мен и разговаряхме. Колежката му е обяснила, че не е спешно състоянието му и в понеделник може да постъпи в отделението по неврология. Ако продължава така арогантно да се държи, ще извикаме полиция”, коментира д-р Огнян Митев.

Свързахме се и с ръководството на болница ”Пулс”, които до края на работния ден не пожелаха да коментират случая на оставения редакционен телефон.

Снимките:

1 Емил Андреев

2 Д-р Огнян Митов

3 Александър Апостолов

Spread the love