Вдовицата Милка Васева от Благоевград: Мъжа ми го прегази влак, но Господ нарежда – децата имат апартаменти, а аз съм доволна от живота

Filed under: Благоевград |

Всичко ям, като прасе съм, и на бедните купувам банички, казва пенсионерката, която живее с 200 лв. на месец

188-01-06 -milka vaseva copy

С разходки сред природата и чай от мащерка 87-годишната Милка Симеонова Васева от Благоевград поддържа бодър юнашки дух. 56 години възрастната жена живее сама, мъжът й Георги починал при тежка катастрофа с влак. Въпреки това леля Милка е пълна с енергия и зарежда с оптимизъм. Не се застоява на едно място и винаги е в движение. Преди години е била работничка в Завода за механични констукции в града.

”Доволна съм от живота, свикнах да живея сама. Гледам да купувам по-евтина храна. Гладна не съм останала. Дрехи износвам от децата и внуците. Държавата ни обаче е айдутска и няма закони. Пенсията ми е едва 130 лева и получавам надбавка за мъжа ми 70 лв.”, разказва леля Милка.

Завчера тя се връщаше от кооперативния пазар. В чантата си носеше праскови, кисело мляко, ръжен хляб и домати. „Всичко ям, като прасе съм. Това, което ям сега, и насън не съм го сънувала. В село Горно Осеново, откъдето съм родом, доматите зрееха през септември. На всички желая добро, вярвам в Господ, той нарежда. Аз останах вдовица, но пък имам къща и деца, всичките си имат апартаменти и са добре. Важното е, че децата се изучиха, казвах и да няма лъжа и кражба”, разказва още леля Милка.

Обича с приятелки да се разхожда сред природата, в парк „Бачиново”. Често излиза и сама и  не се страхува, обяснява, че вълци няма и няма да я изядат.

Лекарства не взима никакви, бере си горски чай и го пие като вода. Обича да помага на бедните хора, които ровят по варелите. Купува им баничка и боза и не иска благодарности. Не брои на колко хора е помогнала.

Дворът на Милка Васева в къщата й в центъра на града е пълен с всякакви цветя, отглежда ги с желание, а пък те я зареждат с енергия.

Снимката: Милка Васева

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love