„Холандците” детронираха „Джийзъсите” с 2:0 и спечелиха турнира по мини футбол в Самоков

Filed under: Самоков,Спорт |

Купи, ваучери и бира на корем зарадваха участниците в традиционната надпревара

190-22-01-vasil-Snimka1

Отборът на „Холандците“ е новият шампион на организирания за поредна година по повод празника на Самоков турнир по мини футбол, състоял се на игрищата с изкуствена настилка в спортния  комплекс в града. На финала „лалетата“ сразиха двукратните победители от минали издания на проявата „Джийзъсите“ с 2:0. С този успех „Холандците“ си гарантираха и участие във втория по сила национален турнир по мини футбол „Лига България“.

190-22-01-vasil-Snimka2

В спора за третото място пък съставът на „Черния делфин“ надви с 4:2 „Аспарух“. Много емоции на зрителите предоставиха и четвъртфиналите, които също бяха изключително оспорвани, а един от тях се реши с дузпи.

В турнира участваха 15 отбора от Самоков, Доспей („Миньор“), София и Сапарева баня, разпределени в три групи от по 4 състава и една с 3 състава. Някои срещи пък се играха на осветление до късно вечерта.

190-22-01-vasil-Snimka3

Голмайстор с 14 попадения стана Антон Георгиев („Победа“), а за най-коректен играч бе избран Васил Вардаров („Джийзъсите“). Наградите на изявените състезатели и отбори – купи, ваучери и кенове бира, бяха връчени от кмета Владимир Георгиев и зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов. Управниците поздравиха футболистите и им пожелаха здраве и нови подвизи по терените занапред.

„Получи се наистина хубав турнир и аз съм щастлив, че усмивките не слизаха от лицата на участниците. Очаквам голям интерес да има и следващия месец, когато за четвърта поредна година тук ще се състои поредното издание на „Суперлига Самоков 2015“, сподели собственикът на комплекса Георги Георгиев, който допълни, че ще изгледа на живо европейското първенство по мини футбол от 20 до 27 септември в столицата на Хърватия – Загреб.

Състав на победителите: Адриян Георгиев, Адриан Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Георги Сайменов, Даниел Дюлгеров, Иван Иванов, Любослав Стойчев, Станислав Стаменов.

 

На снимка 1: „Холандците“

На снимка 2: „Джийзъсите“

На снимка 3: „Черния делфин“

Spread the love