Изпепелиха опела за 13 000 лв. на кандидата за кмет Борис Цомпов в Струмяни, хората: Аман от предизборни трикове, не вярваме на политиците, особено след като човекът на БСП яхна протеста срещу черните забрадки в съседна Кресна

Filed under: Благоевград |

191-01-04 compov1

Запалиха колата на кандидата за кмет на БСП в Струмяни Борис Цомпов. Возилото е напълно изпепелено. Инцидентът е станал около 00.20 минути пред дома му на улица „Васил Левски“ в село Микрево. „Вечерта имах гости, изпратих ги към 22.30 часа, след което си легнах. Малко след полунощ чух два страшни гърмежа. Излязох навън и видях, че гори колата ми”, разказа Борис Цомпов. Автомобилът марка „Опел Зафира” бил паркиран пред дома му. ”Купих колата втора ръка за над 13 000 лв. преди около 7 години. Има само застраховка „Гражданска отговорност”, „Каско” не съм правил. Колата беше изправна, досега проблеми не съм имал. Редовно я минавах на преглед”, обясни Борис Цомпов. След като видял опожарената си кола, той веднага подал сигнал на телефон 112 и на място били изпратени екипи огнеборци, които потушили огнената стихия и спасили да не пламне и къщата му.

”Пожарникарите казаха, че голямо количество запалителна течност е изсипана върху нея. Колата е дизелова, добре че не гръмна”, добави още Цомпов.

Пострадали няма.

„Не се съмнявам в никого, не съм конфликтна личност. Не съм получавал никакви заплахи. Не знам кой може да стори това, но близките ми смятат, че е свързано с моята кандидатура за кмет, очаквам тежка предизборна кампания”, каза още Цомпов.

63-годишният Борис Цомпов е член на БСП. В момента се занимава със земеделие, но навремето имал строителна фирма. Местните хора обаче се съмняват, че става въпрос за предизборни трикове и печелене на симпатии, дори Цомпов да не вземе пари от застрахователите. „Не вярваме вече на политиците. Не може и да им съчувстваме, защото никой не съчувства на нас как свързваме двата края и как избутваме месеца с мизерни доходи. Сещат се за хората само по време на избори. Съвсем пресен е случаят от Кресна, когато протеста срещу черните забрадки го превърнаха в политически и най-отпред се изпъчи кандидат-кметът на БСП. Беше много неприятно политици да се възползват от страданието на хората за предизборните си цели. Затова приемаме всичко с недоверие и съмнение”, бяха коментарите на хората.

Снимка: Колата е напълно опожарена

Spread the love