Бившият шлосер Огнян Филибев от Бистрица пропищя от хотелиерите Спас и Гичка Михайлови: Басейнът и барбекютата във „Вила Бистрица” са построени незаконно, заграбиха улицата за паркинг

Filed under: Дупница |

Известните ми съседи упражняват психически тормоз над мен, ад е от дивашките викове на клиентите им, ако кметът Чимев не вземе мерки, ще пиша на Цацаров

Михайлови до ден днешен не плащат вода, фекалиите им се изливат в реката на дупнишкото село, купиха ливада за жълти стотинки по времето на Янев

 

 

191-01-01-uli-1 -FILIBEV copy

 

Бившият шлосер Огнян Фелибев от дупнишкото село Бистрица не може да намери спокойствие от съседи, твърди, че известните хотелиери Спас и Гичка Михайлови буквално го подлудили. 72-годишният Фелибев се оплака в редакцията на в. „Вяра” от Спас и Гичка Михайлови – собственици на къща за гости „Вила Бистрица”, намираща се на ул. „Васил Демиревски” 9, срещу дома на Филибев в центъра на селото.

191-01-01 -Спас copy

„От 2 години в махалата сме подложени на невероятен психически тормоз от собствениците на „Вила Бистрица” Спас и Гичка Михайлови. Почиващи пиянски компании във вилата не ни позволяват нощем да спим. До 4-5 часа през нощта е ад от музика и дивашки викове. Шумът е така силен, сякаш тъпан бие до главата ми”, каза Огнян Филибев.

191-01-01 thumb_9682c91fdfc71e34f5edd88307eed4f7 191-01-01 Басейнът

Бившият шлосер в Централната ремонтна база в Бобов дол посочи, че за проблема многократно са уведомявани кметът на селото Васил Бански и полицията, но промяна няма. За случващото се е информиран и кметът на общината Методи Чимев. Проблемът останал и след подписката до шефа на дирекцията на МВР в Кюстендил от 2013 г., подписана от 29 души от селото. „Вместо да си карам спокойно старините, съм принуден да пиша жалби, за да спрат тези своеволия. Тормозът обаче продължава. Първият ми сигнал беше до кмета на селото Васил Бански. Той не обърна внимание, въпреки че обеща да предупреди Спас. Те са близки приятели и кметът само ме излъга, че ще говори с него. След моите сигнали и жалби идваха патрулки през нощта, но резултат няма. Михайлови не пускат полицаите да влязат, не отварят”, допълни Филибев. Възрастният човек подчерта, че в двора на семейния си хотел Спас и Гичка незаконно построили басейн, барбекюта, масивни външна тоалетна и ограда. Заграбили и част от улицата, за да обособят паркинг за клиентите си. За това също е писал жалби – до община Дупница, РДНСК, ДНСК. Има и предписание на община Дупница за премахване на незаконните сгради и съоръжения, но те остават.

191-01-01 Жалбата на Огнян Филибев до ДНСК и РДНСК copy 191-01-01 отговорът от ДНСК 2 част copy 191-01-01 отговорът от ДНСК copy

Бившият шлосер посочи още, че тормозът започнал, след като Михайлов, който е бивш пазач в полицията в Бобов дол, купил общинската ливада в Бистрица и къщата на съсед на Филибев, която достроил, за да използва като хотел.

„Преди 3 години, по времето на мандата на кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров, Общинският съвет имаше решение да разпродава общински места. В Бистрица имахме една общинска ливада – 25 дка, която беше продадена на Спас Михайлов с идея да се използват европейските пари. Имало е проект да се строят екокъщички. Те така и не бяха изградени. След като купи ливадата, оставена за цялото село още по турско време и запазена от нашите прадеди, Спас Михайлов започна да разпродава терена на парцели. Доколкото имам информация, цените стигат до 20 000 лв. за парцел, а ливадата беше купена на много ниска цена. Веднага започна да строи масивна къща на тетка си, която е в Италия. Същевременно купи къщата на покойния Атанас Мухчинов, която е срещу нас, на 5 метра от моята къща, и я надстрои. Незаконно построи масивна външна тоалетна, барбекюта, масивна ограда, която завзема около 40 кв. м от улицата, басейн 20/10, който се захранва с питейна вода от водопровода. Обособи и паркинг за колите на клиентите си – с бяла боя нарисува линии на пътното платно и сега колите заемат половината от улицата. За всичко това съм писал сигнали, но Михайлов е паралия, има връзки със силните на деня и всичко си остава така. Има заповеди от кмета на община Дупница за премахване на незаконните постройки, но те си стоят. Наскоро Михайлови събориха масивната външна тоалетна, но на нейно място построиха дървена и фекалиите продължават да се оттичат в реката. Знаете ли какво правят с басейна? От отдела за незаконно строителство към общината явно го информират кога ще отидат на проверка и Михайлов ужким заравя басейна. Нощем прави една скара с 20 см пръст и я поставя върху басейна. Проверяващите минат, а той после пак си пусне басейна.

191-01-01 бански 191-01-01 Атанас Янев Явор Тодоров copy

По мои сигнали идваха от ВиК, обаче само съставят констативни протоколи. Михайлови до ден днешен не плащат вода. За това, че мръсотията от тоалетната отива в р. Бистрица, съм сигнализирал и в Басейнова дирекция, Западнобеломорски район – Благоевград, те идваха, констатираха, че това, което казвам, е истина, и… глас в пустиня. Издадоха предписание Михайлов да представи копие от договор с ВиК за пълненето на басейна и в 14-дневен срок да премахнат външната тоалетна. Наскоро писах до Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) при Министерството на регионалното развитие и благоустройството и РДНСК. Оттам ми отговарят, че ДНСК няма правомощия за намеса по случая и трябва да решава кметът Методи Чимев. Проблемът е, че Михайлов има подкрепата на управляващите. Най-голямата подкрепа получава от Чимев, когото съм виждал да му гостува във вилата със служебната кола. Преди време на мой сигнал за незаконното строителство получих отговор от кмета, че е дал 2 месеца отсрочка за премахването на стената, която е до 1 юни, че е издал заповеди за премахването на останалите незаконни обекти, че те са премахнати. Не е вярно, че са премахнати и не зная как служителите не са видели, че сградите си стоят непокътнати. Това е пълно безобразие, потъпкване на законите в страната”, каза Филибев.

138-05-01-2Metodi_Chimev

В жалбата си до шефовете на ДНСК и РДНСК-Кюстендил, възрастният човек пише: „Желая следващите проверки да не бъдат извършвани от служители на община Дупница, тъй като те явно не желаят да си свършат работата, както и срещу тези служители да бъдат предприети мерки за неизпълнение на служебните задължения, а от обективни служители, които да констатират действителната обстановка. Ако и този път не бъдат съборени тези обекти, ще информирам главния прокурор на Р България, както и ще потърся съдействие от медиите, тъй като търпението ми се изчерпва”.

„Михайлови тероризират с шума цялата махала. Това е тормоз от едни дерибеи, който е крайно време да бъде спрян”, заяви Огнян Филибев. Бившият шлосер донесе в редакцията и копия на част от жалбите, които е писал, както и отговорите на някои от институциите. Сред тях е писмото от ДНСК, в което се казва, че дирекцията няма правомощия за намеса по административен ред по случая, подписан от вр.и.д. директор дирекция „Оперативна дейност и контрол” инж. Йелика Унгузова.

Спас и Гичка Михайлови запазват правото си на отговор, както и община Дупница.

 

 

Снимките:

1 Огнян Филибев

2  Спас е на втория ред, с шарена тениска с оранжево, жълто, бежово, бяло и кафяво, на ленти

3 и 4 Басейнът, барбекюто и още няколко сгради в къщата за гости остават, след като е издадена заповед за премахването им

5 Жалбата на Огнян Филибев до ДНСК и РДНСК

6 и 7 Съгласно ЗУТ случаят е изцяло в компетентността на кмета на общината, се казва в писмото от ДНСК

8 Васил Бански

9 Атанас Янев и Явор Тодоров

10 Методи Чимев

 

 

 

 

 

 

Spread the love