Бизнесменът Валентин Костадинов – Цирката от Сандански избегна смъртта като по чудо след удар с 200 км/ч в тир

Санданчанинът рязко набил спирачките на джипа, но безуспешно, от болницата в Петрич казаха, че общото му състояние е добро

194-04-01-00998877.jpeg

Един от най-крупните и мощни бизнесмени в Пиринско Валентин Костадинов, известен с прякора Цирката, катастрофира с джипа си на АМ „Струма”. Инцидентът стана малко преди полунощ на отминалата вечер на новооткритата преди седмици отсечка от магистралата точно преди петричкото село Генерал Тодоров. Валентин Костадинов пътувал с джипа си, когато внезапно пред него изскочил камион. Въпреки че Цирката светкавично и рязко набил спирачките на джипа, за да спре и по този начин да избегне удара, опитът му се оказал абсолютно безуспешен. Вследствие на набраната скорост той не могъл да овладее мощното си возило и така последвал жесток удар с камиона. От сблъсъка бордът на товарния автомобил се счупил, а превозваното в него грозде заляло посред нощ пътното платно. На място веднага пристигнали екипи на Спешен център, полицията и пожарната. Валентин Костадинов е транспортиран в петричката болница за установяване на травмите, без опасност за живота. Общото му състояние е добро, казаха лекари от болницата в Петрич. Свидетели на инцидента пък, пътуващи в камиона, казали пред органите на реда по време на разпита, че според тях Цирката се е движел с приблизително 200 км/ч и само щастлива случайност е спасила живота му и е предотвратила поредната трагедия на пътя. Те уточниха още, че джипът и камионът са се движели от Кулата към Сандански. Камионът е бил с крайна дестинация София, където трябвало да разтовари стоката. Инцидентно обаче тя била разтоварена на пътното платно. Именно поради тази причина повече от час след зрелищната катастрофа служители на пътното почистваха пътя от разпиляното над един тон грозде и стотиците пластмасови касетки.

Валентин Костадинов – Цирката е всеизвестен на санаданчани с буйните си прояви. Името му нашумя особено много преди близо две години, когато в качеството си на собственик на популярна дискотека в местноста Попина лъка над Сандански той заплаши двама данъчни служители от ТД на НАП – София по време на изненадваща проверка в нощното заведение. Тогава със заплахи с бухалки и гавра Цирката успял да стресне данъчните, които останали изумени от поведението на непознатия за тях мъж. „Ще ви пръсна главите с бухалка!“, крещял той като обезумял на данъчните служители, след което започнал да ги блъска, тъй като констатациите на проверяващите били, че заведението работело без касов апарат. За сметка на това обаче било открито със заря и фойерверки. Валентин Костадинов е известен още и със страста си към джетове и АТВ-та, припомнят пък близки до него.

Снимката: Валентин Костадинов – Цирката

 

 

 

Spread the love