120 състезатели от 7 страни се пускат на източноевропейския шампионат по мотокрос край Самоков

Filed under: Спорт |

 5000 фенове заливат мотополигон „Ридо“, ще дерат гърла за любимеца си Янко Ташев

195-23-02-vasil-Snimka1

Над 120 състезатели от 7 страни се очаква да се включат в поредния кръг от източноевропейския шампионат по мотокрос. Проявата, която започва в неделя от 11,00 часа на мотополигон „Ридо“, е под егидата на община Самоков и е в памет на дългогодишния председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и почетен гражданин на Самоков Георги Янакиев.

Програмата предвижда надпревари да има във всички класове – 65 куб. см, 85 куб. см, МХ, МХ1 и МХ2, а сред родните асове ще е и постоянно прогресиращият Майкъл Иванов, който участва в световното първенство по мотоциклетизъм и в актива си дори вече има спечелени точки за Световната купа.

Безспорно обаче най-голям интерес сред феновете се очаква да привлече самоковският талант Янко Ташев, който прави истински фурор от началото на годината в стартовете у нас и в чужбина. Ташев ще се радва на гореща подкрепа от семейството си, близки и приятели, които по традиция ще го окуражават с пълни гърла.

Очакванията са към 5000 зрители да посетят атрактивната надпревара на мотополигон „Ридо“, който открай време се слави с една от най-техничните и сложни писти в страната. За зрителите край трасето пък освен зрелище е осигурена и бира-скара, както и промишлени количества минерална вода на достъпни цени.

Организатори на събитието са община Самоков и СМК „Ридо“, със съдействието на БКС, ГБС и „Тотал“. Входът за състезанието е на символичната цена от 2 лв.

 

Spread the love