5-има косовари със снимки на отрязани човешки глави арестувани на Гюешево, мислят ги за джихадисти

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Мъжете са влезли незаконно у нас през границата с Македония, разследващите проверяват дали не са част от „Ислямска държава”

Прокурорът от Кюстендил Бойко Калфин: Шофьорът предложил подкуп на граничните полицаи

 

195-04-01 BOIKO-KALFIN

Петима мъже, за които се предполага, че са от Косово, са влезли незаконно в страната през Македония. Гранични полицаи са ги задържали при проверка на лек автомобил в граничното село до Кюстендил – Каменичка Скакавица. Мъжете, които са на възраст между 20 и 24 години, не са представили документ за самоличност. Предполага се, че са влезли в България през зелена граница, избягвайки ГКПП – Гюешево и по-късно са се качили на автомобил, преминал законно границата, управляван също от жител на Република Косово.

Шофьорът предложил подкуп на граничните полицаи, които спрели автомобила за проверка, за да не проверяват пътниците, това съобщи наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Кюстендил Бойко Калфин. Водачът на автомобила е задържан за 72 ч, като от прокуратурата ще поискат постоянното му задържане под стража.

Наблюдаващият случая прокурор от Районна прокуратура-Кюстендил Албена Разсолкова заяви, че ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“ за останалите 4-ма косовари за влизане в България без разрешение и не на определените за целта места.

По неофициална информация разследващите проверяват дали задържаните граждани на Косово са свързани с групировката „Ислямска държава”.

 

Снимката

Бойко Калфин

Spread the love